Σ. Φάμελλος: Κατάντια για την αντιπολίτευση να επιδιώκει την υποβάθμιση των συμφερόντων των Ελλήνων

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πλέον μπορεί να ασκήσει χωρίς να έχει το άγχος των διαπραγματεύσεων ή μιας συμφωνίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», συνέχισε λέγοντας πως: «Αυτό αποτυπώθηκε τουλάχιστον στο επίπεδο

της εργασίας και σε άλλους τομείς, στους οποίους τα νούμερα είναι πολύ θετικά» είπε ο κ. Φάμελλος και εξήγησε: «Στις καθαρές προσλήψεις έχουμε την καλύτερη επίδοση εδώ και 17 χρόνια. Από το 2001 έχουμε να δούμε αυτό το ρεκόρ στην εργασία, που είχαμε την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2017. Οι θέσεις εργασίας -το θετικό ισοζύγιο- ήταν 223.000 περισσότερες μέσα σε ένα πεντάμηνο, είχαμε θετικό ρεκόρ 17 ετών και αυτό είναι που ενδιαφέρει την κοινωνία».

Ο αν. υπουργός σημείωσε ότι στο πλαίσιο επικοινωνιακής της τακτικής η ΝΔ προσπαθεί να τροποποιήσει την εικόνα που υπάρχει, για να πείσει ότι «όλα στη χώρα πάνε στραβά». «Είναι κατάντια για την αντιπολίτευση να επιδιώκει την υποβάθμιση των συμφερόντων ακόμη και των ψηφοφόρων της και όλων των Ελλήνων μόνο και μόνο για να κερδίσει στην πολιτική τακτική. Αυτή είναι μία πολιτική με κοντά ποδάρια, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ο κόσμος θα μας κρίνει από την εργασία και την ισονομία, από την εφαρμογή κανόνων δικαιοσύνης, που είναι τα κρίσιμα ζητήματα της επόμενης περιόδου».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές επισήμανε ότι «η ΝΔ δεν έχει συνηθίσει να υπάρχουν δημοκρατικοί κανόνες και δεν εμπιστεύεται τη βούληση της κοινωνίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς με αφορμή το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο αν. υπουργός παρατήρησε: «Είναι ιδιαίτερα εγωιστικό προς την κοινωνία να δηλώνουν οι πολιτικοί ότι επέστρεψαν και να μην περιμένουν από τον λαό να επιλέξει εάν θα επιστρέψουν ή όχι. Επιστρέφουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί της παλιάς φουρνιάς, οι οποίοι έχουν συνδέσει την πολιτική τους ιστορία με άσχημες στιγμές της χώρας μας είτε αυτό αφορά πολύ μεγάλα σκάνδαλα, ακόμη και μέσα στο κόμμα, πάρα πολύ μεγάλα χρέη, είτε αφορά τη φούσκα του Χρηματιστηρίου και πολλά άλλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά με εξοπλιστικά κ.λπ.».

«Δεν μπορεί να χαίρεται η Σοσιαλδημοκρατία, ή οι λεγόμενοι σοσιαλδημοκράτες, γιατί χειροκροτούν το πρόσωπο της πιο νεοφιλελεύθερης και περιοριστικής πολιτικής για λίγους, που είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό κατάλαβα. Εικόνες και πρόσωπα από τα παλιά, χωρίς νέα πολιτική πρόταση στην κοινωνία, με ξεκάθαρο προσανατολισμό, που προσπαθεί να επιβάλει ο κ. Βενιζέλος με τον κ.Μητσοτάκη, μόνο προς την πιο συντηρητική πλευρά της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Ο κ. Φάμελλος γνωστοποίησε: «Εντός της εβδομάδας μπαίνει στη Βουλή ο νέος νόμος για την ανακύκλωση, τον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και σε όλη την Ελλάδα». «Διπλασιάζουμε τη διαθέσιμη χρηματοδότηση για την ανακύκλωση και αποδίδουμε όλους τους πόρους για την ανακύκλωση στις τοπικές κοινωνίες. Ουσιαστικά με όποιο σχέδιο διαλέξει ο κάθε δήμος και με διαθέσιμα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία μπορεί να βελτιστοποιήσει το σχέδιο ανακύκλωσης, δίοτι αυτή τη στιγμή το 80% των πόρων της κοινωνίας μας θάβονται» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα