Σ. Φάμελλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών αποκαθιστά την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για μια λαμπρή ημέρα για την Ελλάδα, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα σε όσους

διαμαρτυρήθηκαν και τη σημερινή ημέρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

"Η σημερινή είναι μια μέρα γιορτής και ελευθερίας, μια μέρα λαμπρή για την Ελλάδα. Η ελευθερία της πατρίδας μας κατακτήθηκε με τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας. Οφείλουμε τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό" σημείωσε ο αν. υπουργός περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι "η ελευθερία θωρακίζεται με την ειρήνη και τη δημοκρατία. Τώρα που βγήκαμε από την κρίση και τη χρεοκοπία, οφείλουμε να κάνουμε πιο ισχυρή τη Δημοκρατία, την κοινωνία, να είμαστε εμείς οι εγγύητες στην ευρύτερη περιοχής της ειρήνης, της δημοκρατίας και της προόδου".

Αναφερόμενους στις διαμαρτυρίες για το θέμα της Μακεδονίας, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποκαθιστά την ελληνικότητα της Μακεδονίας και μέσω αυτής "ο αλυτρωτισμός βγήκε από το Σύνταγμα και τα σχολικά βιβλία των γειτόνων μας".

Το δικό του μήνυμα για τη σημερινή ημέρα έστειλε και ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. "Η 25η Μαρτίου, ημέρα ορθοδοξίας και παλιγεννεσίας, είναι ύμνος στις έννοιες πατρίδα πίστη, παράδοση. Είναι ημέρα κατάνυξης για τη χριστιανοσύνη, αναστοχασμού για τον ελληνισμού, ημέρα διδαχής, έμπνευσης και ανάτασης για τους Έλληνες. Χρόνια Πολλά" τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάμελλος, Συμφωνία, Πρεσπών, Μακεδονίας,famellos, symfonia, prespon, makedonias