Σ. Φάμελλος: Η Νέα Δημοκρατία έχει ενοχληθεί που το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης προχωράει

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη στάση της στο θέμα του μετρό της Θεσσαλονίκης ασκεί ο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ενοχλεί την Νέα Δημοκρατία

το γεγονός ότι το Μετρό προχωράει, ότι έφυγαν οι λαμαρίνες, ότι τελειώνει η κεντρική γραμμή και η Καλαμαριά, αλλά και η επέκταση του στα δυτικά».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο κ. Φάμελλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μας κατηγορούν επειδή προχωράει το Μετρό, και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό, γιατί ναι πράγματι αυτή η κυβέρνηση φταίει που προχωράει το Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Δεν τα κατάφεραν, δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης, και θεωρώ ότι δεν ήταν αυτό που τους ένοιαζε, και δεν ήταν η προτεραιότητα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη».

«Τους ενοχλεί το ότι το μετρό προχωράει, τους ενοχλεί το ότι φεύγουν σιγά σιγά οι λαμαρίνες, τους ενοχλεί η επέκταση του έργου στη Δυτική Θεσσαλονίκη από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Η Θεσσαλονίκη ως πόλη είχε μείνει πίσω, σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, ο οποίος συνεχάρη δημόσια τη διοίκηση της Αττικό Μετρό για την πρόοδο του έργου. «Η Θεσσαλονίκη από το 2014 που σταμάτησε το έργο, ήταν λαμαρινόπληκτη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κριτική της Ν. Δ. για την πορεία του μετρό, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι οι μελέτες της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν τόσο πρόχειρες, σε σημείο το Τεχνικό Επιμελητήριο να έχει εντοπίσει λάθη μέτρων και ορόφων.

Για την επέκταση του μετρό στα δυτικά, ο κ. Φάμελλος διευκρίνισε ότι η ολοκλήρωση της θα βελτιώσει τις περιβαλλοντικές συνθήκες που αφορούν την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή στις περιοχές αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα