Ρόδος: Δύο συλλήψεις για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Κύκλωμα που πουλούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς, που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό, εξαρθρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Αερολιμένα της Ρόδου.

Ύστερα από λεπτομερή έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε έναν 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο "Διαγόρας" για αναχώρηση με προορισμό την Ιταλία, αποκαλύφθηκε ότι μέσα σε μια αποσκευή που είχε μαζί του μετέφερε κρυμμένα τρία πλαστά δελτία ταυτότητας των ιταλικών αρχών.

Ο νεαρός συνελήφθη και παρελήφθη

από άνδρες της Ασφαλείας για την προανάκριση.

Στην συνέχεια της έρευνας, προέκυψε ότι ο 21χρονος εκτελούσε εντολές ενός 39χρονου αλλοδαπού με σκοπό να εκδώσει κάρτες επιβίβασης για μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ο 39χρονος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη και οδηγήθηκε μαζί με τον 21χρονο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, κατηγορούμενοι για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και διευκόλυνση της διαφυγής αλλοδαπών.

Η έρευνα συνεχίζεται, για να εντοπιστούν τυχόν άλλα μέλη του κυκλώματος, το εργαστήριο όπου πλαστογραφούνταν τα έγγραφα, αλλά και η προέλευσή τους καθώς εκτιμάται ότι έχουν κλαπεί από υπηρεσίες της Ιταλίας ή και από τους νόμιμους κατόχους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα