Πρύτανης ΑΠΘ για κορωνοϊό: Να μην επικρατήσει πανικός – Κανένα ζήτημα αναστολής στη λειτουργία

«Δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός», τονίζει στο Thestival.gr ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορωνοϊόυ που εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, με την 38χρονη κοπέλα να νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

«Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη στη διαχείριση

του συγκεκριμένου ζητήματος, το ίδιο υπεύθυνοι είναι και οι πολίτες. Είναι μία διαχειρίσιμη κατάσταση, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου. Αναφέρει μάλιστα ότι εδώ και μέρες έχουν σταλεί οι σχετικές ανακοινώσεις που αφορούν στα μέτρα προστασίας και πρόληψης για τον κορωνοιό, από το υπουργείο, οι οποίες και διανεμήθηκαν σε καθηγητές, προσωπικό του Πανεπιστημίου και φοιτητές.

«Υπάρχει ο ΕΟΔΥ, κι αυτός είναι υπεύθυνος να αποφασίσει για το τι θα πρέπει να γίνει. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Η επιστήμη θα κάνει αυτό που πρέπει και θα επιβάλει τον όποιον περιορισμό, με επιστημονικούς όμως όρους», καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρύτανης ΑΠΘ, – Κανένα,prytanis apth, – kanena