Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου: Αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό σαν παζάρι χαλιών

Συνεχίζεται η διαμάχη στο εσωτερικό της Ένωσης για το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, στο Σάλτσμπουργκ και για την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, επισήμανε ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στους ανθρώπους και όχι στα χρήματα.

«Δεν βρισκόμαστε στην αγορά. Δεν μιλάμε για χαλιά, αλλά για ανθρώπους», τόνισε ο Μπετέλ προσερχόμενος σήμερα το πρωί στη σύνοδο. «Αν αρχίσουμε να συζητάμε ποια είναι η τιμή των μεταναστών, είναι ντροπή για όλους μας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Το ενδεχόμενο οικονομικής συνεισφοράς για τις

χώρες που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες από τις κύριες χώρες άφιξης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των Ευρωπαίων ηγετών.

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε , ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί την οικονομική συνεισφορά ικανό τρόπο επίλυσης της μεταναστευτικής κρίσης, λέγοντας ότι αποτελεί «τελευταία επιλογή», καθώς αυτό που προέχει είναι «η ευρεία συμμετοχή στον μηχανισμό μετεγκατάστασης».

Αν και η Ιταλία ανήκει στην ομάδα των χωρών της ΕΕ που είναι αντίθετες στη μετανάστευση, η Ρώμη επιθυμεί τη μετεγκατάσταση των μεταναστών που φτάνουν στο έδαφός της, αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Την ίδια στιγμή, την αντίθεσή τους στο σύστημα αυτό εκφράζουν οι κυβερνήσεις της Αυστρίας και της κεντρικής Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα