Προορισμός της Εβδομάδας: Κύθηρα - Το νησί όπου παντρεύονται Αιγαίο και Ιόνιο

Αν δεν ανήκετε στη μερίδα εκείνη των παραθεριστών που δεν προτιμά για τις διακοπές του τα πολύβουα νησιά, αλλά κάτι πιο ήσυχο και οικογενειακό, τότε μια από τις επιλογές σας θα μπορούσαν να είναι τα Κύθηρα, ένα νησί γνωστό ακόμη από την αρχαία ελληνική μυθολογία!

Με το που φτάσετε στο νησί, έχετε διάφορες επιλογές, τόσο σε παραλίες στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε, όσο και σε μέρη στα οποία μπορείτε να βγείτε και να απολαύσετε μια απογευματινή/βραδινή βόλτα.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά αυτόν τον καλοκαιρινό

προορισμό:

Παραλία Καψάλι
Πρόκειται για τη γνωστότερη παραλία του νησιού, η οποία ενδείκνυται ιδιαίτερα για οικογένειες, αφού τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην άμμο, ενώ τα νερά τα οποία είναι πεντακάθαρα, βαθαίνουν σταδιακά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ενώ γύρω από αυτήν υπάρχουν σκόρπια μαγαζιά και καφετέριες, όπου μπορείτε να ψωνίσετε ή να προμηθευτείτε κάποιο καφέ ή φαγητό.

Παραλία Αγίας Πελαγίας
Η μετάβαση στη συγκεκριμένη παραλία ίσως σας δυσκολέψει λίγο, καθώς υπάρχει χωματόδρομος μέχρι να φτάσετε εκεί, όμως κατά την άφιξή σας, θα αποζημιωθείτε στο έπακρο. Η ακτή έχει βότσαλα και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ λειτουργεί και καντίνα απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε φαγητό αν πεινάσετε.

Παραλία Διακόφτι
Και τη συγκεκριμένη παραλία του νησιού μπορούν να επισκεφτούν οικογένειες με παιδιά, καθώς είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας. Η ακτή είναι αμμώδης και τα νερά κρυστάλλινα, οπότε είναι βέβαιο πως θα απολαύσετε το μπάνιο σας εκεί.

Παραλία Μελιδόνι
Το Μελιδόνι αποτελεί μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείτε. Με θέα τη βραχονησίδα Χύτρα, πρόκειται για ένα μέρος με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καντίνα, όμως πρέπει όμως να γνωρίζετε πως λόγω του χωματόδρομου που θα πρέπει να διανύσετε για να πάτε, ίσως δυσκολευτείτε λίγο, όμως είναι βέβαιο πως μόλις φτάσετε, η διαμονή σας θα σας αποζημιώσει.

Παραλία Καλαδί
Το Καλαδί είναι μια παραλία η οποία είναι αρκετά διαφορετικά δομημένη από τις υπόλοιπες. Για να φτάσετε εκεί, θα κατεβείτε μερικά σκαλοπάτια, και ουσιαστικά πρόκειται για 3 κόλπους. Η θέα των βράχων που ξεφυτρώνουν μέσα από το νερό είναι υπέροχη, ενώ το νερό είναι κρυστάλλινο και η παραλία με βότσαλα.

Αν επισκεφτείτε τα Κύθηρα, μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στους γραφικούς οικισμούς τους. Ένας περίπατος στον Αβλέμονα θα αποζημιώσει την επιλογή σας να επισκεφτείτε το νησί, καθώς το χωριό περιλαμβάνει καταστήματα που μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας, καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφτείτε και το κτίριο με τα παλιό ηλιακό ρολόι πίσω από το χωριό.

Στη Χώρα των Κυθήρων από την άλλη, που αποτελεί και την πρωτεύουσα του νησιού, θα μπορέσετε να απολαύσετε μια βόλτα λιγότερο ήσυχη. Στο μέρος υπάρχουν πολλά καταστήματα από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε τουριστικά είδη, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και το ενετικό κάστρο, που χτίστηκε το 16ο αιώνα. Μαζί με τον οικισμό του Καψαλίου, αποτελούν τους βασικούς οικισμούς στους οποίους μπορείτε να διαμείνετε και να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας.

Εξίσου ζωντανός είναι και ο οικισμός του Λιβαδιού, στον οποίο υπάρχουν επίσης πολλά μαγαζιά, ενώ μην παραλείψετε να περάσετε και από τον καταπράσινο παραδοσιακό οικισμό του Καραβά.

Αναφορικά με τη νυχτερινή ζωή των Κυθήρων, θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν είναι τόσο έντονη όσο σε άλλα μεγαλύτερα και με μεγαλύτερο αριθμό τουριστών νησιά, όμως παρ’ όλα αυτά διαθέτει μπαράκια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το κοκτέιλ σας. Το γεύμα σας μπορείτε να το απολαύσετε στον οικισμό του Καψαλίου ή στη χώρα των Κηθύρων, που αποτελούν και τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού.

Αν είστε λάτρεις των νησιών με παραδοσιακό, γραφικό χαρακτήρα και ήσυχες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, είναι βέβαιο πως τα Κύθηρα αποτελούν επιλογή για εσάς. Δεν έχουν άλλωστε τυχαία την φήμη του ερωτικού νησιού, καθώς είναι βέβαιο πως θα θελήσετε να ξαναπάτε. Η φυσική ομορφιά του και η σταθερή τουριστική τους ανάπτυξη, η οποία δεν είναι ραγδαία, το καθιστά έναν ιδιαίτερο πόλο καλοκαιρινών διακοπών…

INFO
Έκταση: 277,746 τ. χλμ.
Υψόμετρο: 520 μέτρα
Περιφέρεια: Αττικής
Νομός: Αττικής
Πρωτεύουσα: Κύθηρα (Χώρα)
Πληθυσμός: 3.973 κάτοικοι (απογραφή 2011)

Προσέγγιση:

Το νησί συνδέεται αεροπορικώς με την ηπειρωτική χώρα, καθώς διαθέτει αεροδρόμιο. Μπορείτε να μεταβείτε σε αυτό από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ακτοπλοϊκώς, τα Κύθηρα συνδέονται με το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και με την Κρήτη.

Οδικώς, μπορείτε με μεταβείτε με το δικό σας ΙΧ όχημα μέχρι το Γύθειο ή τη Νεάπολη Λακωνίας και από εκεί να πάρετε το πλοίο για το νησί.

Για να μετακινηθείτε στο εσωτερικό των Κυθήρων, καλό είναι να έχετε το δικό σας ΙΧ όχημα, αλλά και σε περίπτωση που δεν έχετε, υπάρχουν τοπικά δρομολόγια με λεωφορείο, τα οποία σας μεταφέρουν σε όλους τους οικισμούς του νησιού. και μεταφέρουν επισκέπτες προς όλους τους οικισμούς. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή του ταξί, το οποίο μπορεί να σας μεταφέρει οπουδήποτε επιθυμήσετε στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα