Προκόπης Παυλόπουλος προς Ελβετό ΥΠΕΞ: Το ολυμπιακό πνεύμα και ιδεώδες αποτελούν εμβληματικό κοινό τόπο για Ελλάδα & Ελβετία

Tη διεξαγωγή στην Ελλάδα της Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 2021, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Εθνεγερσία, πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον υπουργό Εξωτερικών της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Ιgnazio Cassis, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας και στην παραγωγική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και υπενθύμισε ότι η συνεργασία

αυτή ξεκινά ήδη από τις τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους.

Υπογράμμισε παράλληλα πως σήμερα η Ελλάδα και η Ελβετία συνεργάζονται στενά για την εμπέδωση της Διεθνούς Νομιμότητας, τονίζοντας παράλληλα και τη σχέση της Ελβετίας με την Ευρπωαϊκή Ένωση, η οποία όπως ανέφερε, είναι υποδειγματική, ενώ δεν παρλελειψε να μιλήσει και για τη στήριξη της Ελβετίας όσον αφορά στα εθνικά θέματα της Ελλάδας που είναι φυσικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Αναφερόμενος στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λοζάνη, τόνισε την αξία του ολυμπιακού πνεύματος και του Ολυμπιακού ιδεώδους, τα οποία αποτελούν εμβληματικό κοινό τόπο για την Ελλάδα και την Ελβετία. «Και με την ευκαιρία ανανεώνω την πρότασή μας να πραγματοποιηθεί συμβολικώς στην Ελλάδα το 2021, όταν συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Εθνεγερσία, η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία θα προβεί στην εκλογή του νέου Προέδρου της», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε μεγάλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελβετίας λειτουργούν, έδρες Κλασσικών Σπουδών, σηματοδοτώντας τη συμβολή του ελληνικού πνεύματος στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα