Πρόεδρος της Βουλής ο Σόιμπλε - Πώς τον αποχαιρέτησαν στο ΥΠΟΙΚ

Πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου εξελέγη σήμερα ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην πρώτη συνεδρίασή της Βουλής μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Η ομιλία του Σόιμπλε

Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα σημάδεψε την έναρξη της ομιλίας του Χριστιανοδημοκράτη πολιτικού. Την ώρα που ο Σόιμπλε

ξεκίνησε να μιλάει, το μικρόφωνο ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα να μην τον ακούει κανείς στην αίθουσα.

«Πρέπει να πατήσω μόνος μου το κουμπί;» αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε δυναμώνοντας τη φωνή του: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Ας ξαναρχίσουμε, λοιπόν, από την αρχή». Ακούστηκαν δυνατά γέλια και στη συνέχεια πήρε τον λόγο:

«Αποδέχομαι την εκλογή μου», τόνισε και ευχαρίστησε τον προκάτοχό του στο αξίωμα Νόμπερτ Λάμερτ, τονίζοντας ότι επί δώδεκα συναπτά έτη «ήταν ένας εξαιρετικός πρόεδρος της γερμανικής Βουλής».

«Στη Βουλή χτυπά η καρδιά της Δημοκρατίας μας και χαίρομαι για τη συνεργασία μου μαζί σας. Είμαι ένας παθιασμένος κοινοβουλευτικός άνδρας», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών αποχαιρέτησαν τον επί οκτώ χρόνια προϊστάμενό τους με έναν ιδιαίτερο ευφάνταστο τρόπο.

Σχεδόν 400 εργαζόμενοι και συνεργάτες του, ντυμένοι στα μαύρα, σχημάτισαν ένα μεγάλο ανθρώπινο «μηδέν», θέλοντας να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο το επίτευγμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.'

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών στο Τwitter, με το σχόλιο «Αντίο κύριε υπουργέ. Οι συνάδελφοί σου στο υπουργείο Οικονομικών».

Δείτε την φωτογραφία:

Keywords
Τυχαία Θέματα