Πρόεδρος ΟΑΣΘ για πρώην μετόχους: Όποιος νομίζει ότι αδικείται πηγαίνει στη δικαιοσύνη (VIDEO)
Για τον ρόλο του κρατικού Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τη σημερινή προσφυγή των μετοχών του ιδιωτικού Οργανισμού και το ζήτημα των ελεγκτών τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κρατικού ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς σε δηλώσεις πριν την εκδήλωση με θέμα «Θεσσαλονίκη - ΟΑΣΘ η επόμενη μέρα», την οποία διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας.
«Ο ρόλος της νέας Διοίκησης είναι διττός. Ο πρώτος είναι να εκκαθαρίσουμε τον Οργανισμό και ο δεύτερος να διασφαλίσουμε την διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία. Ο ΟΑΣΘ ήταν ένας φορέας με πολλές εντός ή εκτός εισαγωγικών αμαρτίες, τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να τις αναδείξουμε.
Είμαστε οι φορείς μιας κοινωνικής υπηρεσίας ως κοινωνικοί λειτουργοί και όχι ως αντίπαλοι με τον πολίτη» ανέφερε ο κ. Παππάς.
Για την σημερινή προσφυγή των μετοχών του παλιού ΟΑΣΘ: «Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Όποιος νομίζει ότι αδικείται πηγαίνει στη Δικαιοσύνη. Το εξώδικο αυτό αφορούσε για ζητήματα κάποιων κρατήσεων, τα οποία δεν υπάρχει πρόβλημα να επιστραφούν. Προφανώς δεν είναι μέτοχοι σήμερα».
Για τον στόλο των λεωφορείων: «Έχουμε κατορθώσει από τα 240 να φθάσουμε στα 400. Βρισκόμαστε σε καλό στάδιο στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, για να υπερβούμε τα 400. Η πόλη όμως έχει ανάγκη για 500. Ακόμα όμως και να μας τα χάριζαν τα λεωφορεία, δεν θα είχαμε δυνατότητα να τα κυκλοφορήσουμε, διότι ενώ το προσωπικό μας είναι πολύ, δεν έχουμε το αναγκαίο επιστημονικό δυναμικό και οδηγούς.
Τέλος, ο πρόεδρος του κρατικού ΟΑΣΘ, αναφορικά με το ζήτημα των ελεγκτών υποστήριξε: «Οι ελεγκτές της ιδιωτικής εταιρείας μας στοίχιζαν 1,1 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 40.000 που πραγματοποίησαν το 2016, εισέπραξαν μόνο 9.700 πρόστιμα, τα οποία απέφεραν το πολύ 500.000 ευρώ. Γιατί ρε παιδιά; Μας περισσεύανε;» κατέληξε.
Πρόεδρος ΟΣΕΘ: Η Θεσσαλονίκη βιώνει μια συγκοινωνιακή άνοιξη
«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η σε αυτήν την χρονική συγκυρία η Θεσσαλονίκη βιώνει μια συγκοινωνιακή άνοιξη, καθώς πολύς κόσμος και η Πολιτεία ασχολούνται εμπεριστατωμένα με τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του νεοσύστατου ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς.
Ο ΟΣΕΘ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του φορέα, εκτός από το θεσμικό κομμάτι της στελέχωσης της νέας ανώνυμης εταιρείας, κινείται σε δύο βασικούς πυλώνες. 1) Το βραχυ-μεσοπρόθεσμο πλάνο για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο υφιστάμενο κομμάτι του συγκοινωνιακού συστήματος των δρομολογίων του ΟΣΕΘ. 2) Σχεδιασμός και υλοποίηση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη με την συμμετοχή της βασικής γραμμής του Μετρό.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «Θεσσαλονίκη, Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, έμπλεξε το εγκώμιο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. «Η Εγνατία κάνει της απαραίτητες μελέτες και μετά αν βρεθεί χρηματοδότηση, η θαλάσσια συγκοινωνία θα αποτελέσει ακόμη ένα μέσο μεταφοράς» δήλωσε αρχικά η κ. Καλφακάκου και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνει μια μελέτη που θα αλλάξει τις διαδρομές των λεωφορείων και μια χωροταξική μελέτη, διότι πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι παρεμβάσεις στην πόλη, σε όλους τους δήμους, όπως πεζοδρομήσεις, πλατείες και πράσινο που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινείται ο κόσμος» κατέληξε η ίδια.
Δείτε τα video του thestival.gr και τί δήλωσαν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς και η επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης", Ρία Καλφακάκου:
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τέλος στα σενάρια συνωμοσιολογίας βάζει η Κύπρος: Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι νεκρός
- Πατήσια: Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 32χρονης στο Β' Νεκροταφείο
- Συγκλονιστική η περιγραφή του άτυχου Σπύρου Τσάκαλου που ακρωτηριάστηκε - "Έπιασα τη σακούλα με το χέρι και τότε έγινε..."
- Άνεργοι με πολυτελή ζωή και πανάκριβα αυτοκίνητα τα μέλη της «μαφίας της ντόπας»
- Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας στον ΗΣΑΠ στα Πατήσια
- Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να σηκωθούν το πρωί είναι πιο έξυπνοι
- Σφραγίστηκε η υπόγεια αποθήκη τροφίμων στο «Έλενα Βενιζέλου»
- Ειρηνοδικείο Κορίνθου: Έχασε το σπίτι της μητέρας του για 20.000 ευρώ (vid)
- Απίθανο παρασκήνιο! Έτσι «έκλεψε» παικταρά ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις thestival.gr
- Η Ελένη Μενεγάκη στην φωταγώγηση του Καλλιμάρμαρου (ΦΩΤΟ)
- Κόνι Μεταξά: Τιμωρούσα τον εαυτό μου με το να μην τρώω τίποτα (VIDEO)
- ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να αντιδράσει μαζικά απέναντι στις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ
- Πρόεδρος ΟΑΣΘ για πρώην μετόχους: Όποιος νομίζει ότι αδικείται πηγαίνει στη δικαιοσύνη (VIDEO)
- Νίκος Μάνεσης: Όποιος φοβάται να κάθεται σπίτι
- Basket League: Το πρόγραμμα από την 4η έως και την 6η αγωνιστική - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ-Άρης
- Η συγκλονιστική αποκάλυψη που είχε κάνει η Βέτα Μπετίνη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε (VIDEO)
- Κ. Τσάνας: Παίζει ρόλο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την Κροατία
- Το Βερολίνο για τις δηλώσεις Τραμπ: Δεν άλλαξαν οι θέσεις μας για το ελληνικό χρέος – Και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν την Ελλάδα
- Τελευταία Νέα thestival.gr
- Πρόεδρος ΟΑΣΘ για πρώην μετόχους: Όποιος νομίζει ότι αδικείται πηγαίνει στη δικαιοσύνη (VIDEO)
- Ανακοπή καρδιάς υπέστη ποδηλάτης του Παναθηναϊκού
- Η Ελένη Μενεγάκη στην φωταγώγηση του Καλλιμάρμαρου (ΦΩΤΟ)
- Σουηδία: Η μαφία ανατίναξε αστυνομικό τμήμα στο Χέλσινμποργκ
- Μόνο ήττες για τον Λουτσέσκου στους αγώνες με τον Ολυμπιακό
- Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ για φοιτητές που έμειναν εκτός εστιών
- Αγωγή κατά της ΔΕΥΑ του Δ.Δέλτα κατέθεσε η ΕΥΑΘ για χρέη που ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γιατρού για "φακελάκι"
- Κ. Τσάνας: Παίζει ρόλο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την Κροατία
- Πάτρα: Η συγκλονιστική μαρτυρία του άντρα που ακρωτηριάστηκε από σακούλα που εξερράγη (VIDEO)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αντισυνταγματικές οι δηλώσεις «Πόθεν Εσχες», έκρινε το ΣτΕ
- Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος
- Δύο συλλήψεις για την απόπειρα ληστείας στο Παλαιό Φάληρο
- Τι ισχύει για τη συνταξιοδότηση με διαδοχική ασφάλιση
- Αυτή είναι η εντυπωσιακή παρουσιάστρια που θα διεκδικήσει την ρωσική Προεδρία
- Αγωνία Τζεντιλόνι: Προβλέπει 15μηνο-«φωτιά» για την Ευρώπη
- Νέο θαύμα στον Γολγοθά του Κλάσνιτς - Υποβλήθηκε σε τρίτη μεταμόσχευση νεφρού!
- Ν. Βούτσης: “Αρνητική έκπληξη” η απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες
- Λάρισα: Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε ποιμνιοστάσιο
- Σοκ: Άγρια δολοφονημένη βρέθηκε 30χρονη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών