Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΥΑΘ: Από τον Ιανουάριο του 2018 οι αυξήσεις στην τιμή του νερού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, πολίτες της Θεσσαλονίκης και κάτοικοι νησιωτικών δήμων της χώρας, κατά της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων για τη νέα τιμολόγηση του νερού.

Για την απόφαση αυτή του Σωματείου μίλησε στον Alpha 96,5 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων

στην Εταιρεία, Γιώργος Αρχοντόπουλος. «Προσπαθούν με κάποιο τρόπο να απαλείψουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του νερού και των εταιρειών ύδρευσης και στην ουσία ανοίγουν για εμάς ένα δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση», σημείωσε ο κ. Αρχοντόπουλος και πρόσθεσε ότι η απόφαση για αύξηση του κόστους του νερού γίνεται «υποτίθεται για ορθολογικότερη χρήση του νερού και οικονομία από τους πολίτες», ωστόσο, πίσω από αυτό κρύβονται «εντελώς ιδιωτικά κριτήρια».

Ο κ. Αρχοντόπουλος ενημέρωσε τους καταλαλωτές πως προς το παρόν δεν θα γίνει «καμία αύξηση στην τιμή του νερού», καθώς οι αυξήσεις αυτές θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2018. Συμπλήρωσε δε ότι "στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν θα επηρεαστούν πολύ οι πολίτες γιατί είναι πολλοί οι χρήστες". Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη διαδικασία θα εξαιρεθούν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τα οποία χρησιμοποιούν πολλές ιδιωτικές εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα