Προχωράει η συγχώνευση Eurobank - Grivalia

Σε 15,80000000414930 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Eurobank για κάθε 1 κοινή ονομαστική μετοχή της Grivalia ορίστηκε η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής, ενώ οι μέτοχοι της Eurobank θα διατηρήσουν τον αριθμό των κοινών μετοχών της Eurobank που κατέχουν σήμερα.

Σύμφωνα με το σχέδιο συγχώνευσης που εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, η συγχώνευση Eurobank

Ergasias - Grivalia Properties θα γίνει με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2018 και με εισφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της θυγατρικής εταιρείας ακινήτων στην τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα θα συσταθεί εταιρεία με την επωνυμία «Grivalia Management Company A.E.», που θα συνάψει συμφωνία παροχής υπηρεσιών με την τράπεζα. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας κ. Γεώργιος Χρυσικός θα κατέχει την πλειοψηφία (70%) των μετοχών της Grivalia Management Company και θα είναι εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τελευταίας. Η διάρκεια της συμφωνίας θα είναι 10 έτη από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Αντικείμενο της συμφωνίας παροχής υπηρεσιών της τράπεζας με το συνδεδεμένο μέρος είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την απόκτηση, τη μεταβίβαση, την εκμίσθωση, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τον στρατηγικό σχεδιασμό της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης του ετήσιου προϋπολογισμού και της επίβλεψης των εντολοδόχων και συμβούλων της Eurobank.

Οι συνολικές αμοιβές δεν μπορεί να ξεπερνούν συνολικά τα 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα