Προχωρά η επέκταση του μετρό στη Δ. Θεσσαλονίκη - Προς διαβούλευση με τους δημάρχους για την έναρξη των πρόδρομων εργασιών

Την πρόταση του υπουργείου για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στις δυτικές συνοικίες της πόλης και το αεροδρόμιο, παρουσίασε σήμερα από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κεντρική Μακεδονία, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σπίρτζης, μετά την παρουσίαση της πρότασης θα ακολουθήσει μία διαβούλευση με τους δημάρχους για περίπου ένα μήνα, προκειμένου

στη συνέχεια να προχωρήσουν οι πρόδρομες εργασίες για τους σταθμούς στις δυτικής συνοικίες και το αεροδρόμιο.

Ο υπουργός Υποδομών παρουσίασε κάποιους ενδεικτικούς σταθμούς όπως αυτούς της Μενεμένης, του Κορδελιού, του Ευόσμου της Πολίχνης, της Σταυρούπολης, της Νεάπολης καθώς και την μελλοντική επέκταση στο Παπαγεωργίου. Όπως είπε, μετά την επέκταση στα δυτικά θα ακολουθήσει, αυτή του αεροδρομίου, η οποία σε ένα κομμάτι της θα είναι υπέργεια.

«Υπήρχε ένας αποκλεισμός για τις δυτικές συνοικίες. Έχουμε χρέος να αντιστρέψουμε το κλίμα και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Το μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη θα μεταφέρει σχεδόν καθημερινά 1 εκατομμύρια πολίτες. Καταλαβαίνετε την αναγκαιότητα και τι ανάσα θα δώσει στην πόλη», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, ο υπουργός ανέφερε πως το έργο προχωρά και ολοκληρώνεται με την καλύτερη δυνατή λύση για να αναδειχθούν και οι υποδομές και η πολιτιστική κληρονομιά.

«Όταν ανέλαβα το υπουργείο μου λέγανε. Όλα θα τα καταφέρεις εκτός από το μετρό Θεσσαλονίκης. Βρήκαμε μια κοινωνία διαιρεμένη. Μισοί λέγανε να βγάλουμε τα αρχαία, μισοί λέγανε να μείνουνε. Το έργο ολοκληρώνεται και η επέκταση στην καλαμαριά προχωρά, ενώ βρέθηκε και η βέλτιστη λύση για τη Βενιζέλου. Οι σταθμοί θα ανοίξουν και θα γίνει και μια επίδειξη για ευρήματα που έχουν βρεθεί», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Keywords
Τυχαία Θέματα