Προχωρά η δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Α΄προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Προχωρά η δημιουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο κτίριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, στην Α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Το μουσείο θα δημιουργηθεί με την σύμπραξη του δήμου Θεσσαλονίκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Στόχος είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα και πρόθεση όλων των εμπλεκομένων είναι

το Μουσείο να λειτουργήσει με την πρώτη του συλλογή τον Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο μουσείο, τεχνολογικό άρτια εξοπλισμένο και θα είναι διαδραστικό για τους επισκέπτες.

Θα περιλαμβάνει τεράστιες συλλογές απολιθωμάτων, εντόμων, ζώων και φυτών από διάφορα τμήματα του ΑΠΘ, ενώ ο δήμος διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιεί εκδηλώσεις συναφείς με το χώρο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως δεν παραχωρείται ο χώρος αλλά γίνεται μια προγραμματική συμφωνία για σύμπραξη δήμου και πανεπιστημίου, ενώ τόνισε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση του ΟΛΘ, για οικονομική ενίσχυση του Μουσείου και να δοθεί μεγαλύτερος χώρος για το Μουσείο.

“Όσο η σχέση πανεπιστημίου – πόλης, γίνεται καλύτερη, γινόμαστε και εμείς καλύτεροι και πιο γνωστή στον κόσμο. Το κτίριο θα στεγάζει προσωρινά το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και θα περιλαμβάνει όλες τις συλλογές από διάφορα τμήματα του πανεπιστημίου. Η πρώτη αυτή εγκατάσταση δεν τα χωράει όλα, αλλά θα είναι μια αρχή για να γίνει γνωστό το μουσείο, να αναπτύξει δραστηριότητα και να προσελκύσει μαθητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει”, ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα