Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Αίτημα ΚΙΝΑΛ για κλήση Τουλουπάκη ως ύποπτη αντί ως μάρτυρα

Την κλήση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, με την ιδιότητα της ύποπτης στην καταγγελλόμενη σκευωρία Novartis έναντι εκείνης του μάρτυρα, ζητά με γραπτό αίτημα που κατέθεσε προς τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, το Κίνημα Αλλαγής, με το επιχείρημα ότι «από τις έως σήμερα εργασίες της Επιτροπής έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων» από την ίδια.

Το Κίνημα Αλλαγής με το αίτημα που κατέθεσε κατά την

έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά η κ. Τουλουπάκη να προσέλθει και να εξεταστεί χωρίς όρκο, συνεκτιμώντας κατά πληροφορίες το σύνολο των στοιχείων και των καταθέσεων μέχρι σήμερα.

Οι πληροφορίες, σύμφωνα με το skai.gr, αναφέρουν ότι το εν λόγω αίτημα υποστηρίζει και η ΝΔ δια του Θάνου Πλεύρη, ζητώντας να ακυρωθεί η προηγούμενη πράξη κλήτευσής της για την οποία η Ελένη Τουλουπάκη είχε ζητήσει προθεσμία 15 ημερών επικαλούμενη φόρτο εργασίας, και να σταλεί καινούρια.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκάλεσε την οργή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία διατύπωσε διαμαρτυρόμενος ο Σπύρος Λάππας.

Υπενθυμίζεται ότι μηνυτήριες αναφορές κατά της Ελένης Τουλουπάκη έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς κι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, στις καταθέσεις τους στην Προανακριτική Επιτροπή φέρονται να τις έχουν αποδώσει «εκτελεστικό» ρόλο στις καταγγελλόμενες μεθοδεύσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την ενοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα