Πρεμιέρα με... ΠΑΟΚ για το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, παραδοσιακούς χορούς και έντονο άρωμα... ΠΑΟΚ άνοιξε σήμερα η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκη στη Νέα Παραλία.

Η μεγάλη γιορτή βιβλίου, που θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου επέστρεψε με πλήθος εκδηλώσεων και τη συμμετοχή

περισσότερων από 150 εκδοτών από όλη τη χώρα, μετατρέποντας για ακόμη μια χρονιά τη Θεσσαλονίκη σε πρωτεύουσα του πολιτισμού.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρευρεθούν πάνω από 300 συγγραφείς στα εκθετήρια, που θα βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης ,προκειμένου να υπογράψουν βιβλία και να συνομιλήσουν με αναγνώστες.

Το Φεστιβάλ έκανε πρεμιέρα με την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Σωκράτη Εδίρνελη με τίτλο «Το κλεμμένο πρωτάθλημα» και υπότιτλο «Νάτοι Νάτοι οι πρωταθλητές», που αφορά την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Στην παρουσίαση του βιβλίου ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι παλαίμαχοι παίκτες του ΠΑΟΚ Χρήστος Τερζανίδης, Φιλώτας Πέλλιος, Γιώργος Κούδας και Γιώργος Τουρσουνίδης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που άνοιξε η χορευτική ομάδα παρουσίασης Μακεδονίας και ο πολιτιστικός σύλλογος Στίβου "Άγιος Γεώργιος", δόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας της δεκαετίας του '50, συγκεκριμένα στους:

1) Λάμπης Κουϊρουκίδης

2) Λάκης Πρόγιος

3) Γιώργος Χασιώτης

4) Νότης Τσίντογλου

5) Λέανδρος Συμεωνίδης

6) Δημήτρης Μουσελεμίδης

7) Αχιλλέας Σαββίδης

Το "παρών" στην ασπρόμαυρη παρουσίαση βιβλίου έδωσαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρατός Σιμόπουλος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κ.α.

Ώρες λειτουργίας Φεστιβάλ

Καθημερινά από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ

Τις Κυριακές από το πρωί 11:00 έως 14:00 και το απόγευμα 18:30 - 23:00

Keywords
Τυχαία Θέματα