Πούτιν: Η Ρωσία δεν έχει στείλει μισθοφόρους στη Λιβύη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν αρνήθηκε το Σάββατο ότι έχουν σταλεί με εντολή του ρωσικού κράτους μισθοφόροι στη Λιβύη, ισχυριζόμενος ότι όσοι Ρώσοι βρίσκονται και πολεμούν στην αραβική χώρα ενάντια στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του προέδρου και πρωθυπουργού Φαγέντ Αλ Σαράτζ έχουν βρεθεί εκεί με δική τους πρωτοβουλία.

"Ακόμη και εάν υπάρχουν Ρώσοι πολίτες εκεί, δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα της ρωσικής κυβέρνησης",

είπε σύμφωνα με το capital.gr, ο Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, στα πρώτα σχόλιά του για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. "Και πάντως δεν λαμβάνουν χρήματα από τη ρωσική κυβέρνηση".

Ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της λιβυκής κυβέρνησης Σαράτζ είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι Ρώσοι μισθοφόροι ενισχύουν τις δυνάμεις του πολέμαρχου Χαλίφα Χαφτάρ, οι δυνάμεις του οποίου βρίσκονται στα πρόθυρα της Τρίπολης. Ο δε πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει λόγο για 2.000 μισθοφόρους της ρωσικής εταιρείας Wagner, την οποία ελέγχει στενός συνεργάτης του ίδιου του επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Οι δηλώσεις Πούτιν έγιναν την ώρα που Ρωσία και Τουρκία, οι οποίες υποστηρίζουν διαφορετικά στρατόπεδα στον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο, προσπαθούν να επιτύχουν τη σύναψη εκεχειρίας στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα