Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Παναγία Φανερωμένη Νεάς Μηχανιώνας

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε χτες η Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης την Έφορο και Προστάτη του γένους των Ελλήνων, την Παναγία! Το μέγα πλήθος που συνέρρευσε αυτές τις ημέρες στην παραθαλάσσια προσφυγούπολη του Θερμαϊκού απεκάλυψε την βαθιά πίστη που είναι στην ψυχή του Έλληνα, η πίστη που τον στήριξε σε κάθε δύσκολη στιγμή, που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει δυσκολίες, που του έδωσε το θάρρος να θυσιάσει

ακόμη και τη ζωή του.

Η "καρδιά" της Μηχανιώνας χτύπησε δυνατά στον περικαλλή και πάνσεπτο Ιερό Παλλάδιο της Παναγίας, μέσα στο οποίο βρίσκεται ενθρονισμένη στο θρονί Της η ιστορική Ιερή και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, ως Παντοβασίλισσα Ουρανού και γης.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμονας, ο οποίος και προεξήρχε της λαμπρής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιόππης κ. Δαμασκηνού, Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Καττάρων κ. Μακαρίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Νέας Κρήνης και της Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Επίσης έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Γέροντας Βαρθολομαίος, ο Πρωτοσύγκελλός της Ι.Μ. Εδέσσης Παν. Αρχ. π. Στέφανος Δέρβελης, Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως και Μητροπόλεων της Μακεδονίας.

Επικεφαλής του Λαού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ενώ συνέρρε συνεχώς για να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα της Φανερωμένης ήταν οι Δήμαρχοι Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης και Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδης, ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης κ. Αναστασιάδης, ο Υποστράτηγος Γρ. Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.α.

Το θείο λόγο οικοδόμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος ο οποίος τόνισε: "Η Παναγία ευαγγελίζεται σε εμάς την σωτηρία και μας υποδεικνύει πως για τον ουρανό ένας δρόμος υπάρχει, ο μονόδρομος της ταπείνωσης. Ο δρόμος που άνοιξε με την ενανθρώπηση Του ο Χριστός, ο οποίος "εταπείνωσε εαυτόν" και "επτώχευσεν" εκούσια για πλουτίσουμε εμείς. Η πορεία σ' αυτόν τον δρόμο προϋποθέτει την απόρριψη της φιλαυτίας και του ναρκισσισμού μας, την σταθερή απόφαση να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να τον εγκαταλείψομε στα χέρια του Θεού που έγινε άνθρωπος για να κάνει εμάς τους ανθρώπους θεούς".

Πληροφορίες- Φωτογραφία: Romfea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα