Πλήθος πιστών στη Νέα Μηχανιώνα για την Παναγία Φανερωμένη (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες πιστών συρρέουν και σήμερα στο Θεομητορικό παλλάδιο της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Ιερή Εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου και να συμμετέχουν της εορτής της Αποδόσης της Κοιμήσεώς Της.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσέρχονται στην προσφυγική Μηχανιώνα για να αποδώσουν οφειλετικώς τις τιμές και την ευγνωμοσύνη

τους στην Κυρά Παναγιά που παρηγορεί, προστατεύει και πρεσβεύει στον Υιό της για όλους τους ανθρώπους.

Του λαμπρού πολυαρχιερατικού Εσπερινού που τελείται χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρουούλων κ. Παντελεήμονος, Ιόππης κ. Δαμασκηνού, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και του σεπτού Ποιμενάρχου της Εκκλησίας της Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου, τους οποίους πλαισιώνουν πλειάδα Ιερέων από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις.

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα για τη μεγάλη Εορτή της Ορθοδοξίας και ενώπιον των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Ποιμενάρχης της Καλαμαριάς Σεβ. κ. Ιουστίνος μίλησε με εγκάρδια λόγια για τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες, τους οποίους ευχαρίστησε θερμώς για την αποδοχή της πρόσκλησής του να συμπανηγυρίσουν την Παναγία Φανερωμένη. Αναφορά έκανε και στον προκάτοχό του μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Προκόπιο για το μεγάλο έργο του, ανάμεσα στα άλλα και η ανέγερση του περικαλλέστατου Ναού της Παναγίας στη Ν. Μηχανιώνα.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και εξέφρασε τη χαρά του που μετέχει ως συμπανηγυριστής στη μεγάλη αυτή εορτή της Μητρόπολης Καλαμαριάς, που έχει γίνει επίκεντρο εορτασμού σ' ολόκληρη τη Μακεδονία.

Ακολούθησε μεγαλειώδη λιτανεία του ιστορικού Εικονίσματος που μένει να θυμίζει τις ρίζες των κατοίκων στις αλησμόνητες πατρίδες στους κεντρικούς δρόμους της προσφυγούπολης, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, των Φιλαρμονικών του Δήμου Θερμαϊκού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, των Προσκόπων, κ.α.

Στη συμβολή των οδών Μαρτίου και Πολυτεχνείου ένα ανθρώπινο ποτάμι σχηματίσθηκε από ευλαβείς πιστούς προκειμένου να περάσει από πάνω του η Ιερή Εικόνα της Φανερωμένης και να λάβουν τη Χάρη και την ευλογία Της. Η Λιτανεία ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 11.

Πηγή: Romfea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα