Πηνελόπη Ξένου: Η Θεσσαλονικιά με τα 19.422 μόρια και το "απόλυτο" στα Λατινικά

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων δόθηκε σήμερα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019.

Μία μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία φοιτά στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, κατάφερε να πετύχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στην Ελλάδα.

Ο λόγος για την Πηνελόπη Ξένου,

η οποία έδωσε εξετάσεις στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές – Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες), συγκεντρώνοντας 19.422 μόρια.

Η Πηνελόπη κατάφερε να γράψει στη Νεοελληνική Γλώσσα 18,7, στα Αρχαία 19,2, στην Ιστορία 19,8 και στα Λατινικά το απόλυτο 20.

Μιλώντας στο Thestival.gr, δήλωσε χαρούμενη για την επιτυχία της, έδωσε τις συμβουλές της στους μελλοντικούς υποψήφιους, αλλά και τo πως μπορεί να καταφέρει κανείς να πετύχει μια τέτοια βαθμολογία.

«Το πιο σημαντικό είναι η υπομονή αλλά και η επιμονή. Να μην τα παρατάς ποτέ. Ακόμα και όταν υπάρχει μια αποτυχία να μην τα παρατάς. Δεν γίνεται να μην υπάρχει αποτυχία. Να σκέφτεσαι ότι είναι ένα στάδιο πριν την μελλοντική επιτυχία. Το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό, όσο και αν ακούγεται συνέχεια. Σίγουρα είναι απαραίτητη και η στήριξη από την οικογένεια», αναφέρει η Πηνελόπη.

Τι συμβουλεύει τους μελλοντικούς υποψήφιους; Ατελείωτη προσπάθεια!

«Ατελείωτη προσπάθεια, όχι με υπερβολές. Να καταλάβει ποιες είναι οι δυνατότητες του, ποιο είναι το δυνατό του σημείο και να δώσει όλες του τις δυνάμεις του εκεί», τονίζει η αριστούχα μαθήτρια.

Αρχικά σκεφτόταν να σπουδάσει ψυχολογία, στη συνέχεια πολιτικές επιστήμες, ωστόσο τελικά κλίνει περισσότερο προς τη Νομική, η οποία φαίνεται πως την κέρδισε περισσότερο από τις υπόλοιπες σχολές.

Η Πηνελόπη Ξένου όπως και οι περισσότεροι νέοι σκέφτεται ήδη τη ζωή της στο εξωτερικό. Σκεφτόταν να πάει από την αρχή, αλλά τελικά αποφάσισε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ελλάδα και στη συνέχεια να φύγει στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και ένα καλύτερο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα