Πιερία: Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών σε πληγέντες δήμους

Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στους δήμους Δίου Ολύμπου, Κατερίνης και Πύδνας- Κολινδρού της Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ) που εκδηλώθηκαν από 15/11/2017 έως 17/11/2017 στις συγκεκριμένες περιοχές.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, για την διευκόλυνση των κατοίκων και των επιχειρήσεων των περιοχών αυτών καθώς τα εν λόγω

έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να απορρυθμιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ειδικότερα στην απόφαση προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Παρατείνονται μέχρι και τις 15.01.2018 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους Δήμους Δίου-Ολύμπου, Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού της Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που λήγουν ή έληξαν από τις 15.11.2017 έως και τις 15.01.2018. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

2. Αναστέλλεται μέχρι και τις 15.01.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι τις 15.11.2017 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα