Περπατώντας στους δρόμους του νερού by Thessaloniki Walking Tours

Mια από τις πλέον άγνωστες όσο και γοητευτικές γωνιές εξερευνείται, το Ρετζίκι, με οδηγό τον καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο.

Οι περιηγήσεις μαζί του είναι γεμάτες εκπλήξεις καθώς συνδέουν διαφορετικά μεταξύ τους γνωστικά πεδία ενώ μας βοηθούν να εισχωρήσουμε στην ομορφιά του τοπίου αποκαλύπτοντας τα μυστικά του. Ακολουθώντας του δρόμους του νερού σε αυτή την άγνωστη γωνιά της πόλης γνωρίζουμε τις πηγές που υδροδοτούσαν τη Θεσσαλονίκη, υδρομαστευτικά έργα, βυζαντινούς νερόμυλους, κανάτ και χαμάμ

και μερικές ακόμη κατασκευές, τεχνικά έργα του παρελθόντος και τεχνολογικά επιτεύγματα, αποτέλεσμα της προσπάθειας των προηγούμενων γενεών να εξασφαλίσουν τον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο, το νέρο. Με την αφήγηση του Βασίλη Μέλφου συνδεόμαστε με αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποχαιρετώντας τον τελευταίο μήνα του χειμώνα.

Σημείο συνάντησης: οδός Αγίας Τριάδας (Ρετζίκι), στην παιδική χαρά (στο σημείο είναι εύκολο το πάρκινγκ ενώ μπορείτε να έρθετε και με το λεωφορείο 57, στάση Δελασάλ).

'Ωρα: 11:00

Διάρκεια περιπάτου: περίπου 2 ώρες

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες: 6978186901 & 6944476126

Κρατήσεις: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα