"Πέρασε" από το δημοτικό συμβούλιο το πρόγραμμα των 52ων Δημητρίων Θεσσαλονίκης

Εγκρίθηκε πριν από λίγο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 52ων Δημητρίων, προφεστιβαλικών και παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και η μίσθωση χώρων για την πραγματοποίησή τους.

Η ψηφοφορία των 52ων Δημητρίων

Μετά την καταψήφιση του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το θέμα επανήλθε και αυτή την φορά υπερψηφίστηκε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της "Πρωτοβουλίας", εκτός του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Υπέρ ψήφισαν ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης, καθώς και ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών", Μάκης Στεργίου.

"Λευκό" εκτός από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Εντάξει".

Γ. Μπουτάρης προς παράταξη Καλαφάτη: Είστε στείρα αντιπολίτευση

Στην ομιλία του για το θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους "Εντάξει", χαρακτηρίζοντας τους στείρα αντιπολίτευση.

"Αποδείξατε ότι είστε μια στείρα αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να δημιουργεί πρόβλημα στην συμπολίτευση. Το αποδείξατε περίτρανα στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αν πραγματικά αγαπούσατε τα Δημήτρια, είχατε μια μοναδική ευκαιρία να μας ξευτελίσετε και να περάσει με δική σας ψήφο", τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε:

"Τα Δημήτρια λειτουργούσαν σαν ατζέντης μεγάλων ονομάτων. Τα "Δημήτρια" δεν είναι μπουζουξίδικο. Έφτασε σε ένα σημείο που ήταν γερασμένα. Αφορούσαν μόνο αυτούς που συμμετείχαν. Δεν ήταν ανοιχτά ούτε στις νέες τάσεις ούτε στις νέες καταστάσεις. Ποιος έφερε τον Φαμπρ; Η κ. Χρυσίδου τον έφερε".

Σ. Καλαφάτης: Η παράταξη Μπουτάρη απαξίωσε τον θεσμό

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως εντέχνως κάποιοι προσπάθησαν να δείξουν ότι ο ίδιος και η παράταξη του είναι απέναντι στο θεσμό των "Δημητρίων".

"Αυτοί που είναι απέναντι είναι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της διοίκησης Μπουτάρη. Στο προηγούμενο συμβούλιο η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων απαξίωσαν το θεσμό. Οι δικοί μας σύμβουλοι ήταν παρούσες και παρόντες. Οι δικοί σας λείπανε όλοι", είπε ο κ. Καλαφάτης.

Ρ. Καλφακάκου: Δεν είμαστε ευκαιριακή αντιπολίτευση

Η επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης", Ρία Καλφακάκου τόνισε πως σαν παράταξη η ανοιχτή πόλη δεν αποκηρύσσει την ψήφο της ούτε κρύβεται.

"Ψηφίσαμε συνειδητά. Αξιολογώντας και υπερασπίζοντας την ψήφο. Δεν είμαστε αντιπολίτευση ευκαιριακή", τόνισε η κ. Καλφακάκου.

Μ. Στεργίου: Δεν είναι μεγάλο το κόστος

"Το κόστος των "Δημητριών" σε σχέση με το όφελος που θα έχει προς τους πολίτες είναι μικρό. Εμείς σαν παράταξη θα το ψηφίσουμε", δήλωσε ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών", Μάκης Στεργίου.

Ε. Χρυσίδου: Το 2011 αποφασίσαμε να αλλάξουμε στυλ στα Δημήτρια

Στην τοποθέτηση της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου τόνισε πως "αποφασίσαμε να ξαναφέρουμε το θέμα αν και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι το έργο με τους χρόνους παραγωγής", ενώ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για να γνωρίσουν όλοι τη θέση των συμβούλων.

Παράλληλα είπε ότι θέση του δήμου από το 2011 είναι αυτή η γιορτή της πόλης να συνεχιστεί με άλλο στυλ και μειωμένο προϋπολογισμό.

Π. Αβραμόπουλος: Να μετεξελιχθούν τα Δημήτρια όπως είχαμε δεσμευθεί

"Όσο δυσάρεστο και αν αυτό ακούγεται, η τελική έκβαση της ψηφοφορίας, δηλαδή η καταψήφιση του θέματος, αποτυπώνει την αδιαφορία μεγάλου μέρους του σώματος, η οποία δηλώθηκε δια της απουσίας πολλών συμβούλων της παράταξης που διοικεί το Δήμο. Πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση της παράταξής μας, η οποία έως τώρα δεν έχει υλοποιηθεί, για τη μετεξέλιξη των Δημητρίων σε νέο οργανισμό με μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή", τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας", Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Κ. Ζέρβας: Γιατί γίνονται έτσι οι απευθείας αναθέσεις;

Το γεγονός ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση το θέμα συζητήθηκε σε μια άδεια αίθουσα, τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ διερωτήθηκε γιατί οι απευθείας αναθέσεις δε γίνονται με τον συνήθη τρόπο, πρόσκλησης ενδιαφέροντος. «Κατά βάση δεν σέβεστε τα Δημήτρια. Πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε το Φεστιβάλ, όταν εσείς η ίδια κα. αντιδήμαρχε τα φέρνετε προς ψήφιση Ιούλιο», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα