Πέντε μετάλλια σε μία μέρα για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Η Ελλάδα κατέκτησε πέντε μετάλλια σε μία μέρα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, δύο ασημένια και τρία χάλκινα, σε τέσσερα σπορ. Σε σκοποβολή, σάμπο, τζούντο και στίβο.

Το πρώτο ήρθε από την Άννα Κορακάκη, που για άλλη μία φορά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Το δεύτερο αργυρό μετάλλιο ήρθε στο σάμπο χάρη στον Σάββα Καρακιζίδη, 3ο πρωταθλητή Ευρώπης στους παίδες το 2018, που έχασε από τον

Ρώσο Μπαγκντασαριάν μετά από σκληρή μάχη.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Γιώργος Αζωίδης στην κατηγορία 73κ. του τζούντο, με εντυπωσιακές εμφανίσεις και με συγκομιδή πέντε νίκες και μία ήττα, όλες με πτώση, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπ. πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 13.72. "Δεν ήταν μία καλή κούρσα για μένα. Είχα αρκετά τεχνικά προβλήματα και έκανα ορισμένα λάθη. Είμαι ικανοποιημένος βέβαια από το μετάλλιό μου, όχι όμως και από την επίδοση" δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Το πέμπτο μετάλλιο της ημέρας χάρισε η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη στην κούρσα των 100μ. με επίδοση 11.61, η οποία ετοιμάζεται μετά το πτυχίο φυσικής αγωγής για ένα μεταπτυχιακό στον τουρισμό. "Ο καιρός δε βοήθησε καμία από τις αθλήτριες, γι' αυτό οι επιδόσεις δεν ήταν γρήγορες. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένη από το μετάλλιο και ορισμένες φορές δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ο συνδυασμός μεταλλίου και επίδοσης ώστε να νιώθεις ευτυχισμένος." δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα