Πέφτουν οι τόνοι στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης - Αυτό είναι το ωράριο από αύριο

Εκτονώνεται όπως όλα δείχνουν η τεταμένη κατάσταση που επικράτησε τις τελευταίες μέρες στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, λόγω των διαφωνιών που υπήρξαν αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας της.

Σήμερα το πρωί, μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε αποκλεισμό της πύλης των προμηθευτών, προκειμένου όπως λένε, να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της διοίκησης της Κεντρικής

Αγοράς Θεσσαλονίκης για αλλαγές στο ωράριο που θα ανοίγουν οι πύλες.

Μιλώντας στο thestival.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, Αντώνης Μπούρης, τόνισε πως οι αποφάσεις για τις αλλαγές στα ωράρια που θα ανοίγουν οι πύλες, έγιναν στο πλαίσιο της λήψης μέτρων λόγω κορωνοϊού, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός.

"Τα γενικότερα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της εταιρείας, όπως μεταξύ άλλων η φύλαξη, τα ωράρια η καθαριότητα κλπ, είναι δουλειά της διοίκησης", υπογράμμισε ο κ. Μπούρης διευκρινίζοντας πως οι αλλαγές δεν αφορούσαν στη λειτουργία των καταστημάτων που υπάρχουν εντός της αγοράς.

"Δεν είναι δική μας δουλειά το τι ώρα θα ανοίξει κάποιο κατάστημα. Αν θέλει κάποιος μπορεί και να μην το λειτουργήσει για μια μέρα", είπε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για πλήρη έλλειψη συνεννόησης και ουσιαστικού διαλόγου, εξαπολύοντας τα βέλη του κατά του διευθύνοντα συμβούλου της ΚΑΘ, Αντώνη Μπούρη.

Σε δηλώσεις του στο thestival.gr, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Χαραλαμπίδης, υπογράμμισε πως "οι επιχειρήσεις είναι δικές μας, εμείς αποφασίζουμε για το ωράριο λειτουργίας τους" και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του ΔΣ σχετικά με τις αλλαγές, ενώ ενημερώθηκαν όλα τα μέλη κανονικά.

Παράλληλα σημείωσε πως οι αλλαγές στα ωράρια δεν ήταν απαραίτητες, αφού όπως είπε, η κίνηση είναι αρκετά μειωμένη ενώ μια τέτοια κίνηση ήταν πιθανόν να προκαλέσει πανικό και να δημιουργήσει συνωστισμούς.

Τόνισε επίσης πως ο Σύνδεσμος πρότεινε να υπάρξουν αλλαγές στις ώρες της Κυριακής, μια ημέρα που έχει πράγματι περισσότερη κίνηση.

"Κι εμείς φοβόμαστε για τον κορωνοϊό και γι΄αυτό προτείναμε αυτή τη λύση", ανέφερε και πρόσθεσε πως τελικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ προχώρησε σε αλλαγές στο ωράριο όλης της εβδομάδας, χωρίς κανένα διάλογο.

Τι μέλλει γενέσθαι από αύριο

Από αύριο, η Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί με αλλαγές στο ωράριό της.

Όπως είπε ο κ. Μπούρης, "με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου συμφωνήσαμε σε ένα κοινό ωράριο, το οποίο θα είναι σε ισχύ για όσο διάστημα κρατάει η πανδημία".

Ωστόσο, ο κ. Χαραλαμπίδης αντέκρουσε τον παραπάνω ισχυρισμό λέγοντας πως απλά ανακοινώθηκε στον Σύνδεσμο το νέο ωράριο. Τόνισε ωστόσο, πως είναι κοντά σε "μια λογική" και εξέφρασε την πρόθεση των εμπόρων να τηρήσουν το νέο ωράριο λειτουργίας.

Δείτε παρακάτω το ωράριο, όπως αυτό αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης:

ΠΥΛΗ 4 (ΖΥΓΙΣΤΗΡΙΟ): ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΜΦΟΡΤΩΝ (ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ)

Κυριακή: από 05:00 έως 19:00

Δευτέρα: από 03:00 έως 16:00

Τρίτη –Τετάρτη –Πέμπτη: από 07 :00 έως 19:00

Παρασκευή: από 05:00 έως 14:00

Σάββατο: από 16:00 έως 19:00 – Είσοδος εμφόρτων από Π-2

ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ:

Κυριακή: από 08:00 έως 18:00

Δευτέρα: από 05:00 έως 09:00 και από 12:00 μεσημβρινή έως 18:00

Τρίτη –Τετάρτη – Πέμπτη: από 10:00 έως 18:00

Παρασκευή: από 05:00 έως 12:00 μεσημβρινή

Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση

ΦΩΤΟ: INTIME

Keywords
Τυχαία Θέματα