ΠΕΔ- ΚΜ: Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων (VIDEO)

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την απόφαση που υπέγραψε στις 21 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

«Το πιο σοβαρό θέμα το οποίο αντιμετωπίζουμε είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια με τη γνωστή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία κάμφθηκε κατά ένα χρονικό διάστημα και επανέρχεται ξανά μας καλουν να μεταφέρουμε

τα αποθεματικά των δήμων στην τράπεζα της Ελλάδος. Δεν συμφωνούμε με τέτοιους εκβιασμούς διότι είναι ακραία αντισυνταγματική αυτή η εκδοθείσα πράξη διότι καταλύει τη συνταγματικά κατοχυρώνει διοικητική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης. Εμείς θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και θα ζητήσουμε αίτηση αναστολής εκτελέσεως», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης σημείωσε πως "σήμερα που το success story της κυβέρνησης λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, βγήκαμε από την εθνική επιτήρηση, αναρτήσαμε την εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξαναγκαστούν, δια της βίας και δια της απειλής πειθαρχικών διώξεων να μεταφέρουν το 1 δις. περίπου, που υπάρχει κατατεθημένο στις εμπορικές τράπεζες".

Αντιδράσεις για την αύξηση των εκλογικών τμημάτων

Την αντίδραση του για την αύξηση των εκλογικών τμημάτων στις εκλογές του Μαϊου εξέφρασε ο κ. Κυρίζογλου.

"Ως ΠΕΔ-ΚΜ τονίσαμε την αναγκαιότητα της άμεσης ψήφισης των νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικά με τις υποσχέσεις που έδωσε για βελτίωση του Κλεισθένη στα σημεία που έδωσε για τις δημοτικές εκλογές ο κ. Χαρίτσης" δήλωσε ο κ. Κυρίζογλου και πρόσθεσε:

"Υπάρχει εμμονή της κυβέρνησης να γίνουν σε χωριστές κάλπες οι δημοτικές κοινότητες άρα τέσσερις κάλπες. Είπε ο κ. Χαρίτσης ότι από 23.000 που ήταν τα εκλογικά τμήματα τα αυξάνει σε 41.000. Αν κάποιος ψηφοφόρος θελήσει να ψηφίσει σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες τότε θα απαιτηθεί ένας χρόνος από 10 έως 15 λεπτά".

Keywords
Τυχαία Θέματα