Πασχαλίδου για τη μεταγραφή στη Νοτοπούλου: Αλλάζω διαδρομή, όχι όμως προορισμό

Για την απόφαση της να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου, «Θεσσαλονίκη Μαζί», τοποθετήθηκε με ανάρτηση της στο facebook, η Μαρία Πασχαλίδου.

Η κ. Πασχαλίδου η οποία αποχώρησε από τον συνδυασμό του Πέτρου Λεκάκη «Θεσσαλονίκη Πρώτη», τονίζει ότι προσπάθησε να εξηγήσει σε φίλους και συνοδοιπόρους ότι ο αρχικός δρόμος δεν βγάζει πουθενά, προσπάθησε όπως λέει, να πείσει κι άλλους να διορθώσουν πορεία, ωστόσο όπως σημειώνει δεν τα κατάφερε.

«Δεν συνηθίζω

να αλλάζω δρόμο… Χαράζω μια πορεία, πρώτα με τη ψυχή και με το μυαλό και μετά, θέλει δεν θέλει το σώμα ακολουθεί… «Τρέχει» για να μη χάσει ούτε στιγμή της διαδρομής… Σπάνια έχω λοξοδρομήσει. Μάλλον μέχρι σήμερα, δεν θυμάμαι να το έχω κάνει. Όμως πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Η πρώτη φορά που κοντοστάθηκα και ξαναείδα τον «χάρτη», τις «μπόρες», τα εμπόδια του δρόμου, ό,τι απέμεινε από όσα κατέρρευσαν…

Αλλάζω λοιπόν διαδρομή, όχι όμως προορισμό.

Θέλω να φθάσω εκεί όπου πάντα έφτανα. Στην πόλη των παππούδων μου και των παιδιών μου. Προσπάθησα να εξηγήσω σε φίλους και συνοδοιπόρους ότι ο αρχικός δρόμος δεν βγάζει πουθενά, προσπάθησα να πείσω κι άλλους να διορθώσουν πορεία… Δεν τα κατάφερα. Εξάντλησα όλα τα περιθώρια. Αφήνω τους φίλους στο δρόμο που διάλεξαν, σεβόμενη τη ρότα τους.

Όμως οι διαδρομές γίνονται και χαράσσονται για να φθάνουν κάπου. Να ελπίζουμε σε αφετηρίες και σε τερματισμούς.

«Ο δρόμος ήταν μακρύς» που λέει και ο ποιητής όμως στο χώρο αυτό δεν μπήκαμε για να απολαύσουμε το ταξίδι. Πήραμε το δρόμο για να δουλέψουμε και ίσως κάποτε να δούμε να ζωντανεύει το όνειρο για την πόλη που σχεδιάσαμε…», αναφέρει στην ανάρτηση της η κ. Πασχαλίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα