Παρουσίαση παιδικού βιβλίου Fair(y)play από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Το παιδικό βιβλίο fair(y)play «ο Νεραϊδοακρίδος» παρουσίασαν την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο εκδοτικός οίκος ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ παρουσίασαν το παιδικό βιβλίο fair(y)play «ο Νεραϊδοακρίδος».

Πρόκειται για ένα παραμύθι, εμπνευσμένο από μία ομάδα μικρών παιδιών, δημοτικού σχολείου, που αγαπάει τον αθλητισμό και θέλει να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια που συχνά

συμβαίνουν στα γήπεδα μεταξύ οπαδών ομάδων. Η έμπνευση αυτή αποτυπώθηκε στο χαρτί και πήρε την όμορφη αυτή εικόνα, με τη βοήθεια των γονέων αυτών των παιδιών, με στόχο πάντα να μεταδοθούν τα μηνύματα του Δίκαιου παιχνιδιού και «ευ αγωνίζεσθαι».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Εφέτης κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, ο Ταμίας του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων κ. Αναστάσιος Ντούγκας καθώς και ο Πρόεδρος των Παιδικών χωριών SOS κ. Κωνσταντίνος Συρίγος.

Το βιβλίο προλόγισε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου και μίλησε για αυτό, η Αθλητική Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης κ. Ευαγγελια Λιάσου. Στο πάνελ της παρουσίασης, επίσης συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες κ.κ. Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Αλέξανδρος Κατσαρός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζουράρις, βουλευτής ΑΝΕΛ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, πρώην υπουργός Αθλητισμού και Καλυψώ Γούλα, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αθλητικών ομάδων της πόλης και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές κ.κ. Γιώργος Κούδας, Βασίλης Χατζηπαναγής και Ντίνος Κούης.

Το βιβλίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Τα έσοδα πώλησης διατίθενται για τα παιδικά χωριά SOS και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα