Παρουσία Ζερβα και Κράνη βράβευσε τους νέους δικηγόρους ο ΔΣΘ

Τη νέα "φουρνιά" δικηγόρων βράβευσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της πόλης, ο Σύλλογος βράβευσε τους νέους δικηγόρους

Α' και Β' Εξεταστικής 2018.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς και εκπρόσωποι του νομικού κόσμου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Στάθης Κουτσοχήνας, καλωσόρισε το νέο αίμα των δικηγόρων και απευθυνόμενος σε αυτούς τόνισε μεταξύ άλλων πως "καταξιωμένος νομικός και ολοκληρωμένος πολίτης είναι αυτός που έχει καλές γνώσεις της επιστήμης του αλλά και άλλων, όπως για παράδειγμα της ιστορίας της κοινωνιολογίας πολιτικής οικονομίας κλπ. Είναι αυτός που βλέπει μακριά και πέρα από τη γραμματική ερμηνεία ενός νόμου".

Πρόσθεσε επίσης πως θα πρέπει να έχουν συναδελφική αλληλεγγύη από τα πρώτα τους βήματα και να αναλάβουν με τόλμη και σύνεση την άσκηση του θεμελιώδους ρόλου του λειτουργήματος των δικηγόρων, αυτό της υπεράσπισης των διαδίκων πολιτών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, έκανε αναδρομή στο δικό του ξεκίνημα λέγοντας πως πλέον οι εξετάσεις των ασκούμενων δικηγόρων έχουν αλλάξει κατά πολύ και πλέον είναι πιο δύσκολες.

Συνεχάρη τους νέους δικηγόρους για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία ενώ τους υπογράμμισε πως "θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και αισιοδοξία για όλη τη διάρκεια της πορείας τους".

Τις ευχές του για μια καλή σταδιοδρομία εξέφρασε κατά τον χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος κάλεσε τους νέους δικηγόρους να συνεχίσουν την παράδοση ετών των δικηγορικών συλλόγων.

"Οι δικηγορικοί σύλλογοι μέσα από την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια τους θεωρώ ότι είναι θεματοφύλακες και εγγυώνται θεσμικά την ανεξαρτησία των δικηγόρων και κατ' επέκταση την ορθή απονομή της δικαιοσύνης", τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στους νέους δικηγόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα