Παρέμβαση σε Τσίπρα και Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ θα κάνει ο Γ. Μπουτάρης

Παρέμβαση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ, θα κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όπως τόνισε από το βήμα του δημοτικού

συμβουλίου.

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, το θέμα της ΕΥΑΘ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για τον ίδιο, καθώς ο πρώτος γενικός διευθυντής το 1958, ήταν ο πεθερός του.

“Ο πεθερός μου ήταν ο πρώτος γενικός διευθυντής της ΕΥΑΘ το 1958. Έχω πολύ συναισθηματικό φόρτο. Μας έλεγε συνέχεια τι κάνανε, τι δεν κάνανε. Αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν τόσα χρόνια. Θα κάνω αύριο παρέμβαση στον κ. Σκουρλέτη, θα κάνω και μια παρέμβαση στον πρωθυπουργό. Δεν είναι τίποτα καινούργιο έχει ξαναγίνει. Δεν τίθεται θέμα ειδικής μεταχείρισης, ειδική μεταχείριση θα ήταν να μην τακτοποιηθούν αυτοί οι άνθρωπο”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Νωρίτερα οι συμβασιούχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση και επιστροφή τους.

Στο πλευρό τους στάθηκε και ο πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης διέκοψε τις συμβάσεις έργου που είχε επί σειρά ετών με 90 συμβασιούχους, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν ζητήσει οι συμβασιούχοι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΕΥΑΘ αποφάσισε να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε εργολάβο τη διανομή των λογαριασμών με την οποία ασχολούνταν μέχρι πρότινος συμβασιούχοι.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ επεσήμανε ότι, παρότι κατανοεί την αγωνία των συμβασιούχων, "συντάσσεται και συμπορεύεται" μόνο με τη νομιμότητα και δεν έχει τη δυνατότητα σύναψης ή ανανέωσης συμβάσεων αυτού του τύπου χωρίς δημόσια προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ (όπως επισημαίνει και η τελευταία δικαστική απόφαση).

Keywords
Τυχαία Θέματα