Παρέλαβε τα τρία πρώτα επισκευασμένα λεωφορεία από την ΕΛΒΟ ο ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Τα πρώτα τρία επισκευασμένα λεωφορεία του παρέλαβε σήμερα ο ΟΑΣΘ από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, σε δηλώσεις του κατά την παραλαβή των λεωφορείων, στόχος είναι ο Οργανισμός να παραλαμβάνει 2-3 λεωφορεία

την εβδομάδα. Έτσι, όπως είπε ο κ. Παππάς, η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, θα ανταποκριθεί και στη δέσμευση της ότι θα βγουν 50 λεωφορεία στους δρόμους και μάλιστα ένα μήνα πριν την προθεσμία, που είχε δώσει.

"Για να ανοίξουμε τις συντηρήσεις έπρεπε να προχωρήσει η εξυγίανση του Οργανισμού για να έχουμε να πληρώσουμε. Τώρα το ταμειακό μας πρόγραμμα μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε, με 22μηνη προοπτική", πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Τα λεωφορεία του Οργανισμού είχαν να συντηρηθούν 3-5 χρόνια, ενώ έπρεπε ανά 45 μέρες, με αποτέλεσμα μην είναι πλέον λειτουργικά και σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που τα λεωφορεία έμεναν στο δρόμο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παππά, χθες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κυκλοφορούσαν 419 λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Από την πλευρά του ο εμπορικός διευθυντής της ΕΛΒΟ, Δημήτρης Κατερτζής, τόνισε πως δεν έγινε επισκευή, αλλά ανακατασκευή κάθε λεωφορείου.

"Το καθένα είχε τις δικές του ανάγκες. Η δουλειά έγινε σε παραγωγική γραμμή. Την επόμενη εβδομάδα θα παραδώσουμε άλλα τρία. Έγινε αποξήλωση, ανακατασκευή σε ότι χρειαζόταν πχ πατώματα, σάπια ξύλα, βαφή κτλ και επανασυναρμολόγηση. Ότι μπορεί ο ΟΑΣΘ να το κάνει με δικά του συνεργεία π.χ, μηχανολογικά και ταπετσαρίες τα κάνει στο δικό του συνεργείο", δήλωσε ο κ. Κατερτζής.

"Το πρόγραμμα του ΟΑΣΘ δεν φτάνει για να καλύψουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της ΕΛΒΟ. Στις επισκευές απασχολούνται 40-50 άτομα από τους συνολικά 325 εργαζόμενους. Με το προσωπικό που έχει η ΕΛΒΟ , για να αυτοσυντηρηθεί χρειάζεται προγράμματα ανακατασκευής 30-35 εκ. ευρώ, ενώ ή συνδυασμό παραγωγής και ανακατασκευής ύψους 50-60 εκ. ευρώ", πρόσθεσε ο κ. Κατερτζής.

Σύμφωνα με τον κ. Κατερτζή ο κύκλος ζωής των λεωφορείων αυξήθηκε κατά 5-7 Χρόνια με αυτές τις επισκευές.

Keywords
Τυχαία Θέματα