Παράταση των δρομολογίων μετά τον Σεπτέμβριο εξετάζει η Golden Star Ferries για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων

Tο ενδεχόμενο παράτασης της δρομολογιακής περιόδου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδες εξετάζει η Golden Star Ferries.

Το παραπάνω γνωστοποίησε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Γιώργος Στεφάνου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες που ξεκίνησε σήμερα και το ταχύπλοο, Super

Speed της Golden Star Ferries σάλπαρε για Σποράδες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα δρομολόγια είναι καθημερινά από τις 15 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2018. Το πλοίο θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί και θα επιστρέφει στις 19:20.

"Εφόσον δούμε ότι και ο Σεπτέμβριος πάει καλά μπορούμε να ζητήσουμε παράταση της δρομολογιακής περιόδου. Εάν δεν καλύπτει η γραμμή αυτούσια με ιδιωτική πρωτοβουλία το κόστος των δρομολογίων και μπορέσει ο δήμαρχος με κάποια επιδότηση, ώστε να καλύπτει μόνο τα έξοδά του, θα μπορέσουμε να το δρομολογήσουμε για περισσότερους ακόμα μήνες. Να απουσιάζει δηλαδή μόνο δύο μήνες από τη γραμμή το πλοίο, όπου είναι υποχρεωτικά η επιθεώρηση και η ετήσια συντήρησή του", ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως "η σύνδεση Θεσσαλονίκη - Σποράδες είναι απαραίτητη, προκειμένου να αναδειχθεί ο τουρισμός και της Θεσσαλονίκης. Να επικοινωνήσουμε την ύπαρξη της γραμμής και να ενισχύσουμε τη γραμμή", ενώ πρότεινε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας να ενισχύσουν την γραμμή μέχρι να πάψει να είναι άγονη, όπως είπε.

"Θα το παλέψουμε. Θα αποκαταστήσουμε την αντίληψη της άγονης γραμμής, πρόσθεσε.

Για ένα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο έκανε λόγο από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη - Σποράδες.

"Το πλοίο το αγοράσαμε πριν οκτώ μήνες. Το προσαρμόσαμε στις ανάγκες της γραμμής, μπορεί να ταξιδέψει με τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το Super Speed (τριμαράν) μπορεί να φτάσει τα 45 μίλια την ώρα, ωστόσο τα ταξιδεύει 32-33 μίλια την ώρα". Έτσι, το πλοίο φτάνει στη Σκιάθο σε τρεις ώρες από την αναχώρησή του.

"Συμβάλουμε στην ανάπτυξη, θέλουμε να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη και το πλοίο να εκτελεί το δρομολόγιο όσο περισσότερο διάστημα είναι εφικτό" τόνισε ο κ. Στεφάνου, ενώ πρότεινε να φέρουμε τουρίστες από Βουλγαρία, Σκόπια, που θα ταξιδέψουν στις Σποράδες. Ο Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε να γίνει παρουσίαση της γραμμής σε Σκόπια, Φιλιππούπολη, Βουκουρέστι και Τίρανα, ώστε να έρθουν τουρίστες από αυτές τις χώρες.

Ο ναυτικός πράκτορας της εταιρείας, Γιάννης Δημητριάδης σημείωσε ότι "ο λόγος που το δρομολόγιο έχει τα συγκεκριμένα ωράρια είναι γιατί θέλουμε να το εντάξουμε στο συγκοινωνιακό ιστό".

Σύμφωνα με τον ίδιο το Super Speed θα ξεκινάει από Θεσσαλονίκη και θα πηγαίνει Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Σκόπελο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 60 ευρώ η απλή μετάβαση και 108 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει και δεύτερο πλοίο, SuperCat (καταμαράν) το οποίο θα ξεκινήσει τα ταξίδια του στις 30 Ιουνίου, θα αναχωρεί στις 09:00 από το λιμάνι του Βόλου, κάνοντας ένα τοπικό δρομολόγιο έως τη Σκιάθο και θα επιστρέφει στον Βόλο.

Ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας υπογράμμισε ότι χρειάστηκε διαπραγμάτευση για την φετινή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο κόσμος αγαπάει και στηρίζει την εν λόγω γραμμή.

Τέλος, η πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου από την πλευρά της επισήμανε πως "στηρίζουμε αυτή τη γραμμή", ενώ χαρακτήρισε δύσκολη τη φετινή χρονιά καθώς, όπως είπε τρεις μήνες το νησί είχε μείνει με ένα πλοίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα