Παπαθεοδώρου: Η πρόκριση θα παιχτεί στα δύο παιχνίδια

Για την αναμέτρηση με την Καρσίγιακα στην φάση των "16" του Basketball Champions League, μίλησε στην Media Day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Δικεφάλου, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ανακάλυψε τις νέες αφίξεις στα PAOK FC Official

Store και store.paokfc.gr

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για την ετοιμότητα του ΠΑΟΚ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης: «Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, έχουμε ξεχωρίσει κάποια στοιχεία για την Καρσίγιακα. Είναι μία εξαιρετική ομάδα, ειδικά στην επίθεση. Έχει ταλέντο, έχει προσωπικότητα, ειδικά με τους Αμερικάνους παίκτες της, που είναι υψηλού επιπέδου. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο, για να παίξουμε ένα παιχνίδι, το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία. Έχουμε μεγάλο κίνητρο, οι παίκτες έχουν πολύ μεγάλη διάθεση και θεωρώ ότι αύριο θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και θα δείξουμε μία πολύ καλή εικόνα».

Για το αν τον προβλημάτισε η εικόνα της ομάδας στο προηγούμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα: «Το παιχνίδι αυτό πέρασε, είτε παίζαμε καλά, είτε δε παίζαμε, όπως κι έγινε. Τώρα, μπροστά μας έχουμε ένα άλλο παιχνίδι. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες του αγώνα, άλλο το κίνητρο, άλλη η θέληση και η διάθεση. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλύτερα, να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και πρέπει να παρουσιαστούμε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να πιέσουμε στην άμυνα, να κατεβάσουμε το σκορ τους στην επίθεση που είναι η πρώτη επίθεση στη διοργάνωση αυτήν τη στιγμή, με πολύ καλά ποσοστά. Από εκεί και πέρα, βρίσκοντας και το ρυθμό μας στην επίθεση, να κερδίσουμε και τον αγώνα».

Για το αν σκέφτεται καθόλου το πλεονέκτημα της διαφοράς: «Έχω την αίσθηση ότι η πρόκριση θα παιχτεί στα δύο παιχνίδια. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα, εκτός και αν συμβεί κάτι εξωπραγματικό αύριο υπέρ ή κατά, θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι ανοικτό. Η Καρσίγιακα είνα μια ομάδα που στηρίζεται πάρα πολύ στο γήπεδο της. Προτεραιότητα για εμάς, είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε αύριο. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Ξέρουμε τη δυναμική της Καρσίγιακα στο γήπεδο της όμως, σε τι ατμόσφαιρα παίζει, οπότε για εμάς το πρώτο ζητούμενο, είναι να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και να προετοιμαστούμε, μετά, για το δεύτερο».

Για την πρόσφατη ήττα από τη Νταρουσάφακα και τη μέτρια πορεία της στην Τουρκία: «Δε λέει απολύτως τίποτα, με την έννοια ότι όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το τουρκικό πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ μεγάλες οι απαιτήσεις. Εμείς παίξαμε με μια ομάδα από την Τουρκία, όπως η Γκαζιαντέπ, η οποία είναι πιο κάτω στη βαθμολογία από την Καρσίγιακα, με τετραπλάσιο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ, οπότε καταλαβαίνετε για τι δυναμική ομάδα μιλάμε. Νομίζω δε θα παίξει κανέναν απολύτως ρόλο, γιατί η πορεία της Καρσίγιακα είναι αντίθετη στα ευρωπαικά της παιχνίδια, με αυτά στην Τουρκία. Άρα εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο μυαλό μας, την ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι το πρόσωπο που παρουσιάζουν στο τουρκικό πρωτάθλημα».

Για το αν παράγοντας κόσμος μπορεί να παίξει το ρόλο του αύριο: «Θεωρώ δεδομένο ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου, στο γήπεδο μας, απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ και όλοι μας, προπονητές, παίκτες και διοίκηση είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γιατί αυτήν τη στιγμή, είμαστε το μοναδικό τμήμα που εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, Μάρτιο μήνα. Θεωρώ ότι ο κόσμος της ομάδας αύριο, θα μας δώσει μία επιπλέον βοήθεια σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε για να συνεχίσουμε στις ευρωπαικές διοργανώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα