Παπαθεοδώρου: Η μπασκετοσύνη που υπάρχει στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει σε άλλη ελληνική ομάδα

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για το μομέντουμ του ΠΑΟΚ, τους φετινούς στόχους, αλλά και την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Euroleague.

Βρες όλα τα επίσημα προϊόντα ΠΑΟΚ στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής

της ομάδας μπάσκετ του Δικεφάλου σε συνέντευξή του στον «FAIR PLAY FM 96,1»:

Για το πολύ καλό μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ: «Έχοντας ως σύμμαχο το χρόνο, έχουμε καταφέρει το τελευταίο διάστημα να παίζουμε καλά, να έχουμε καλή απόδοση και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να παίρνουμε πολύ καλά αποτελέσματα εντός και εκτός έδρας, που μας έχουν δώσει αυτοπεποίθηση. Δουλεύουμε καλά, υπάρχει πλέον μία καλή χημεία μεταξύ των παικτών και μας βοήθησαν πολύ κάποιες μεγάλες νίκες, όπως αυτή επί του Άρη στο Αλεξάνδρειο. Πλέον η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη σε όλα τα γήπεδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει ως στόχο το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα του πίνακα: «Ένας από τους στόχους ήταν να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μέσα στο γκρουπ των τεσσάρων πρώτων ομάδων και βλέπουμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Κάναμε μία εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, κάναμε το 2-0 κι έτσι έχουμε το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία. Βέβαια, όλα θα κριθούν στα πλέι-οφ, καθώς τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά σε ενάμιση μήνα. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις ποια ομάδα θα… αποφύγεις. Το Λαύριο και ο Προμηθέας είναι δύο ανταγωνιστικές ομάδες και η πορεία τους δεν είναι τυχαία. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή λειτουργία στο εσωτερικό της ομάδας και να μας βοηθήσει ο κόσμος στα πλέι οφ, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τα τωρινά πλεονεκτήματα του μπασκετικού ΠΑΟΚ: «Έχουμε άλλα πλεονεκτήματα, που μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε αυτή την πορεία. Έχουμε καλούς Έλληνες παίκτες, υπάρχουν ξένοι που έχουν μπει στη νοοτροπία της ομάδας, έχουμε ανθρώπους στη διοίκηση που είναι δίπλα μας σε όλες τις στιγμές και μία δίψα για διάκριση. Επίσης, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ομάδας μας είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν παίξει σε μεγάλο επίπεδο, που έχουν προπονήσει σε μεγάλο επίπεδο και ξέρουν μπάσκετ, αλλά παράλληλα ξέρουν να συζητάνε και δεν προσπαθούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους. Η μπασκετοσύνη που υπάρχει στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει σε καμία άλλη ελληνική ομάδα».

Για την παρουσία σε σάμερ λιγκ το προσεχές καλοκαίρι: «Οι λίστες που υπάρχουν είναι παρά πολλές, οι παίκτες που προτείνονται είναι πάρα πολλοί, αλλά είναι διαφορετικό να προσεγγίζεις κάποιον με προσωπική επαφή παρά μέσω ενός e-mail. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε έναν πυρήνα, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στις επιλογές. Βέβαια, βρισκόμαστε στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς και στο τέλος θα κριθούμε όλοι».

Για τη στήριξη από τον κόσμο: «Θεωρώ ότι τις φορές που ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο παραπάνω από 2-2.500, η ομάδα έπαιξε πιο καλά. Οι παίκτες πήραν ώθηση και αποδίδουν καλύτερα με περισσότερο κόσμο. Ο τρόπος παιχνιδιού μας, τα αποτελέσματα που παίρνουμε, η παρουσία Ελλήνων παικτών μπορούν να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο. Πιστεύω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται ότι δημιουργείται κάτι καλό».

Για την εντυπωσιακή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο χθεσινό πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφ της Euroleague: «Στον αθλητισμό δεν υπάρχει πάντα εξήγηση. Πιστεύω ότι η προσέγγισή του ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με το ίδιο χρονικό σημείο της περσινής σεζόν, όταν αντιμετώπισαν με υπεροψία τα παιχνίδια με τη Φενερμπαχτσέ. Μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι, πιο αποφασισμένοι και μην ξεχνάτε ότι η Ρεάλ έχει να διαχειριστεί και δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Πάντως, ήταν μία τεράστια εμφάνιση του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα».

Για το αν μπορούν οι δύο ελληνικές ομάδας να προκριθούν στο φάιναλ-φορ της Euroleague: «Φυσικά μπορούν. Και ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία και τις δυνατότητες να πετύχει την πρόκριση στο φάιναλ-φορ».

Για το αν σκέφτεται την παρουσία του σε πάγκο ομάδας που αγωνίζεται στη Euroleague: «Δε σκέφτομαι τόσο μακριά, με ενδιαφέρει το τι γίνεται σήμερα. Κοιτάζω πώς να έχω την ομάδα σε καλή κατάσταση και τους τωρινούς στόχους. Τα δύο φιλικά με την Κύμη γίνονται για να διατηρήσουμε το ρυθμό μας, καθώς το διάστημα της διακοπής είναι πάρα πολύ μεγάλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα