ΠΑΟΚάρα μαγεία και στη Λευκορωσία! "Όργια" Ζαμπά και τεσσάρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (ΦΩΤΟ)

Ο ΠΑΟΚ "χόρεψε"... σάμπα στη Λευκορωσία, διασύροντας με το εμφατικό 1-4 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, σε μία "μαγική" βραδιά του Λέο Ζαμπά που πέτυχε δύο γκολ και έδωσε δύο ασίστ σε Πρίγιοβιτς και Πέλκα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά τίμησε τη μνήμη των έξι αδικοχαμένων οπαδών του στη "μαύρη" επέτειο (4/10/1999) του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών με μία άνετη νίκη με επιβλητική εμφάνιση σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League οι "ασπρόμαυροι" πήραν τους πρώτους 3 βαθμούς στον 12 όμιλο και "έπιασαν" την αποψινή τους αντίπαλο, που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 με γκολ του Σκάβις στο 61ο λεπτό. Αποτέλεσμα πολύ σημαντικό για την υπόθεση πρόκριση, που δίνει πλέον προβάδισμα στην ομάδα του Λουτσέσκου για το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" το ματς από τα πρώτα 17 λεπτά, με ένα φοβερό ξεκίνημα στο παιχνίδι στην "Μπορίσοφ Αρένα". Ο Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό με κεφαλιά μετά από ασίστ του Ζαμπά, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 11΄ και στο 17΄ και έγινε ο νεότερος ξένος παίκτης του συλλόγου που σκοράρει στην Ευρώπη. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με γκολ του Σκάβις στο 61΄, όμως ο Πέλκας έγραψε το τελικό 1-4 με εξαιρετικό πλασέ μετά από την δεύτερη ασίστ του Ζαμπά, σε μία εκπληκτική εμφάνιση του Βραζιλιάνου.

Ο αγώνας

Ονειρεμένο πρώτο 20λεπτο για τον ΠΑΟΚ

Το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού εξελίχθηκε όπως δεν θα το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα του Λουτσέσκου προηγήθηκε με 3-0 από το 17΄!

Η ΜΠΑΤΕ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι μόλις στο πρώτο λεπτό, με μία κεφαλιά του Ίβανιτς που μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης.

Άνοιξε το σκορ ο Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ όμως ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στο 6ο λεπτό. Μετά από ωραία επίθεση από αριστερά, ο Ζαμπά μπήκε στην περιοχή και έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Πρίγιοβιτς που τελείωσε άψογα τη φάση με κεφαλιά στα δίχτυα για το 0-1.

Από δημιουργός, σκόρερ ο Ζαμπά

Ο Βραζιλιάνος από δημιουργός του πρώτου γκολ έγινε σκόρερ του δεύτερου. Στο 11΄ ο Ζαμπά έκανε μια πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στον Φιλιπένκο και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0.

Χτύπησε ξανά ο Βραζιλιάνος

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ασταμάτητος και απειλητικός σε κάθε επίθεσή του. Στο 17ο λεπτό έφτασε και σε τρίτο γκολ, με τον Μαουρίσιο να βγάζει ωραία πάσα-ασίστ αριστερά στην περιοχή στον Ζαμπά, που με πανέμορφο πλασέ έκανε το 3-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στη συνέχεια ο Δικέφαλος κατέβασε στροφές έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το άνετο προβάδισμα του 3-0.

Μείωσε η ΜΠΑΤΕ

Οι Λευκορώσοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και προσπαθούσα να μειώσουν. Στο 51΄ ένα σουτ του Ρίος κόντραρε και υποχρέωσε τον Πασχαλάκη σε δύσκολη απόκρουση. Στο 61ο λεπτό του αγώνα η ΜΠΑΤΕ βρήκε δίχτυα μειώνοντας σε 1-3. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Σκάβις πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον ώμο του Κρέσπο άλλαξε πορεία και ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε αποκρούσει και να αποτρέψει την μείωση του σκορ.

Κι άλλη ασίστ ο Ζαμπά και τέταρτο γκολ με Πέλκα

Στο 73΄ ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το προβάδισμά του με τον Ζαμπά να δίνει την δεύτερη ασίστ του στο ματς και τον Πέλκα να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ με εξαιρετικό πλασέ στην κλειστή γωνία. Ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και πάσαρε στον Πέλκα που σούταρε με τη μία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ η ΜΠΑΤΕ πέταξε λευκή πετσέτα και οι ασπρόμαυροι είχαν τον έλεγχο δημιουργώντας κι άλλες φάσεις με κορυφαία το δοκάρι στο πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 89ο λεπτό. Το 1-4 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του ματς.

Συνθέσεις:

ΜΠΑΤΕ (Α. Μπάγκα): Σεμπρίτσκι, Ρίος, Πολάκοφ, Φιλιπένκο, Βολόντκο, Γιαμπλόνσκι, Ντραγκούν (71’ Χλεμπ), Μπάγκα, Στάσεβιτς (77’ Γκόρντετσκουκ), Τοουμίνεν (59’ Σκάβις), Ίβανιτς.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (70’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Ζαμπά (85’ Βιεϊρίνια), Πρίγιοβιτς (76’ Ακπομ).

Keywords
Τυχαία Θέματα