ΠΑΟΚ: Πρωταθλητής χειμώνα με ρεκόρ εκκίνησης

Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει ήδη τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του α΄γύρου της Super League.

Το συγκεκριμένο άτυπο τίτλο τον κερδίζει για πέμπτη φορά στα 59 χρόνια της Α’ Εθνικής ο ΠΑΟΚ, καθώς ό,τι και να γίνει στις

δύο αγωνιστικές που απομένουν θα παραμείνει στην πρώτη θέση μιας και έχει διαφορά +7 βαθμών από τον 2ο Ατρόμητο.

Την προηγούμενη και τελευταία μέχρι σήμερα φορά που είχε τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν την περίοδο 1989-90. Τότε, είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό 2-1, με γκολ των Μαγκντί και... Παλάσκα! Είκοσι οκτώ χρόνια πριν, στην Τούμπα (21/1/1990) για την 17ην αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο φινάλε της σεζόν όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που πανηγύρισε τον τίτλο, με συγκομιδή 53 βαθμών, έχοντας αφήσει στην τρίτη θέση τον Δικέφαλο των 46 βαθμών.

Στα προηγούμενα 59 πρωταθλήματα από καταβολής Α" Εθνικής, ο πρωταθλητής χειμώνα ήταν και ο τελικός νικητής της διοργάνωσης 44 φορές. Ωστόσο μόλις μία φορά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας για τους "ασπρόμαυρους", οι οποίοι εμπλέκονται στις ελάχιστες (τρεις) περιπτώσεις που στο τέλος είχαμε ανατροπή του σκηνικού.

Σε 15 σεζόν (25,6%) ο τίτλος κατέληξε αλλού, με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που μετράει τις περισσότερες ανατροπές (έξι), ακολουθεί ο Παναθηναϊκός (πέντε), ενώ και ο ΠΑΟΚ κατάφερε την σεζόν 1975-76 να πάρει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, που την περσινή περίοδο είδε τον Ολυμπιακό να ανακηρύσσεται πρωταθλητής χειμώνα, καθώς την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου δεν κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα (0-0) στο ΟΑΚΑ.

Το ρεκόρ εκκίνησης στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τα 13 ματς από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος χωρίς ήττα και είναι το καλύτερο ρεκόρ του Δικεφάλου στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου βελτίωσε ακόμη ένα ρεκόρ, το οποίο κρατούσε από τη σεζόν 1984-85 όταν και ο Δικέφαλος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ έφτασε το 13ο φετινό ματς δίχως ήττα! Ο Δικέφαλος τη σεζόν του τίτλου είχε αντέξει μέχρι τις πρώτες 12 αγωνιστικές με 10 νίκες και 2 ισοπαλίες, με το σερί να σταματάει στην ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ.

Αυτά στα επαγγελματικά χρόνια του ποδοσφαίρου, δηλαδή από το 1979 και μετά, καθώς το απόλυτο ρεκόρ του ΠΑΟΚ είναι τη σεζόν 1972-73 με 19 αγώνες χωρίς ήττα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (16 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Keywords
Τυχαία Θέματα