ΠΑΟΚ: Ο Μπεργκ και οι άλλοι υποψήφιοι "αντι-Πρίγιοβιτς"

Η μεταγραφή του Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ έχει μπει στην τελική της ευθεία και πλέον ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού για να αντικαταστήσει το κενό του Σέρβου στην κορυφή.

Ανακάλυψε και εσύ την νέα σειρά PAOK FC Team Line 18-19 στα PAOK FC Official

Stores

Ήδη, όλες τις τελευταίες ημέρες που έμοιαζε σχεδόν βέβαιη η πώληση του 29χρονου φορ, γράφτηκαν και ακούστηκαν κάποια ονόματα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην επίθεση και απασχολούν τον Δικέφαλο για την αντικατάσταση του πρώτου σκόρερ του που παραχωρείται. Άλλωστε και οι ιθύνοντες των "ασπρόμαυρων" έχουν κάνει κάποια προεργασία για τον αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς, από τη μέρα που έφτασε η μυθική πρόταση από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μπεργκ πρώτος στόχος

Το φαβορί για τον "αντι-Πρίγιοβιτς" ακούει σε ένα γνώριμο όνομα στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Μάρκους Μπεργκ, με τον Σουηδό να αποτελεί την πρώτη επιλογή στη λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τον αντικαταστάτη του Σέρβου επιθετικού.

Ο διεθνής στράικερ γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας αγωνιστεί από το 2013 έως το 2017 στον Παναθηναϊκό (151 συμμετοχές, 95 γκολ, 28 ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη), πριν πάρει την μεταγραφή για τα Εμιράτα και την Αλ Αΐν. Το συμβόλαιο του Μπεργκ με την ομάδα του Κατάρ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και στον ΠΑΟΚ εξετάζουν τα δεδομένα για το πως θα μπορέσουν να τον "ντύσουν" στα ασπρόμαυρα.

Ο Δικέφαλος θα πρέπει είτε να αγοράσει τον παίκτη από τώρα, δίνοντας κάποιο ποσό για τη μεταγραφή στην Αλ Αϊν, είτε να προσπαθήσει να σενάριο δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να ικανοποιήσει οικονομικά και τον ποδοσφαιριστή, που εκεί αμείβεται με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που έχει ετήσιες αποδοχές περίπου 3.5 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η ρήτρα που έχει ο Παναθηναϊκός για άλλη ελληνική ομάδα, η οποία φέρεται να φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ξεπεραστεί με κάποιο μικρότερο ποσό ή άλλη συμφωνία.
Θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι το γεγονός πως η οικογένεια του Μπεργκ έχει δεθεί με την Ελλάδα και τον τρόπο ζωής στη χώρα μας και η επιθυμία της για επιστροφή μπορεί να παίξει το ρόλο της στις εξελίξεις.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Πέρα από τον Μπεργκ, στο προσκήνιο έχουν έρθει αυτές τις μέρες και άλλα ονόματα σέντερ φορ. Υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι στη λίστα, με το όνομα του Φακούντο Φερέιρα να είναι ψηλά. Ωστόσο, ο Αργεντινός επιθετικός φαντάζει και η πιο δύσκολη περίπτωση απ’ όλες όσες έχουν εξεταστεί από τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Μπενφίκα έχει περιπλέξει τα πράγματα, δεν υπάρχει ο προπονητής που θα αποφασίσει οριστικά για το αν θέλει ή όχι τον Φερέιρα στην ομάδα, κάτι που το διαπίστωσαν και οι Γάλλοι της Νις, που επίσης έχουν χτυπήσει την πόρτα των "Αετών", αλλά δεν έχουν πάρει οριστική απάντηση. Ο πρώην επιθετικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2,2 εκατ. ευρώ, η Μπενφίκα συζητούσε μέχρι τώρα την παραχώρησή του ακόμη και με τη μορφή δανεισμού, με ένα "χαμηλό" buy out αλλά και μια υψηλή ρήτρα αγοράς κοντά στα 6-7 εκατ. ευρώ.

Στον ΠΑΟΚ έχει προταθεί ακόμη, ο 27χρονος επιθετικός της Σεντ Ετιέν Ρόμπερτ Μπέριτς, που προ μηνών απασχόλησε και τον Ολυμπιακό. Επίσης, στο προσκήνιο επέστρεψε και η περίπτωση του Κλαούντιου Κεσέρου, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε μια δελεαστική πρόταση από το MLS και την ομάδα του Κολοράντο, αλλά ο πρώτος σκόρερ της Λουντογκόρετς επιθυμεί την παραμονή στην Ευρώπη.

Παράλληλα, σήμερα γράφτηκε και το όνομα του Βραζιλιάνου Λέο Μπονατίνι. Ο 24χρονος επιθετικός της Γουλβς προτάθηκε στον ΠΑΟΚ και μπορεί να αποκτηθεί από τον Δικέφαλο με λίγα χρήματα, ωστόσο δεν προέρχεται από μια σπουδαία σεζόν με συνέπεια να μην αποτελεί πρώτη επιλογή των "ασπρόμαυρων".

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος εμφανίζεται αυτή την περίοδο να είναι εκτός πλάνων του Νούνο Εσπίριτο Σάντο και όπως προκύπτει από τους Άγγλους, υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί δεδομένου πως δεν έχει βρει τον επιθυμητό χρόνο και ρόλο μέσα στην ομάδα, έχοντας μόλις εννέα συμμετοχές, ένα γκολ και μία ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα