Πάνω από 30 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ στην Παπούα- Νέα Γουινέα

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Παπούα- Νέα Γουινέα, την Κυριακή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν εν γένει διακοπεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων, προκειμένου να φτάσουν στις ορεινές ζώνες,

που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ο ιστότοπος «Παπούα-Νέα Γουινέα Σήμερα» αναφέρει επικαλούμενος τον καθολικό ιερέα Πίους Χαλ, ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις, που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί υπολογίζονται στους 300, αν και κανένας από τους απολογισμούς αυτούς δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. Κυβερνητική ομάδα που θα κάνει αποτίμηση της κατάστασης, βοηθούμενη από στρατιωτικούς, θα μεταβεί σήμερα στην περιοχή για να προσπαθήσει να αξιολογήσει το μέγεθος των απωλειών και των ζημιών.

«Μόλις θα έχουμε πληροφορίες θα τις δώσουμε στη δημοσιότητα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Ισαάκ Λούπαρι.

Το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 90 χλμ νότια της Ποργκέρα, στην ορεινή επαρχία Ένγκα και είχε εστιακό βάθος 35 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα