Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Μοναδικό μας μέλημα το όφελος του επιχειρηματία

Στις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αναφέρεται ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο thestival.gr εν όψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση του ΒΕΘ. Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και

Α΄ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναφέρεται στις σημαντικές στιγμές της επταετούς θητείας του και στέλνει μήνυμα υπέρ της μαζικής συμμετοχής των μελών του επιμελητηρίου στις εκλογές του οργάνου.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι επικεφαλής της "Βιοτεχνικής Συμμαχίας" και δηλώνει πως εάν επανεκλεγεί πρόεδρος θα συνεχίσει να εργάζεται για το όφελος του επιχειρηματία. Σημειώνει ότι προτεραιότητα για τον ίδιο θα αποτελέσουν η υλοποίηση Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων και η εκπαίδευση των επιχειρηματιών.

Συμπληρώσατε επτά χρόνια στο τιμόνι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Ποια είναι οι τρεις πιο σημαντικοί σταθμοί της διοίκησής σας;

Κάνοντας μία αναδρομή στην θητεία μου, μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναφερθώ μόνο σε τρεις σταθμούς της, καθώς ήταν ιδιαίτερα πλούσια σε δράσεις και πρωτοβουλίες που πάντα ως γνώμονα τους είχαν το όφελος του μικρομεσαίου επιχειρηματία.

Ωστόσο θα μπορούσα να αναφερθώ:

-Στο Κέντρο Διαμεσολάβησης. Το ΒΕΘ, αποτελεί πρωτοπόρο στον εν λόγω θεσμό καθώς είναι το πρώτο Επιμελητήριο στη Βόρεια Ελλάδα που λειτουργεί Κέντρο Διαμεσολάβησης.

-Στο Τμήμα Ενημέρωσης Οφειλετών. Στόχος του Τμήματος, που απευθύνεται στα μέλη αλλά και μη μέλη του ΒΕΘ, είναι η ύπαρξη μίας ακόμη δομής ενημέρωσης και στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου, την ώρα που το ζήτημα των οφειλών των επιχειρήσεων συνεχώς διογκώνεται.

-Στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας (μέσα από έρευνες, ενημέρωση, διοργάνωση εκδηλώσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού-εξωτερικού, παρεμβάσεις στους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς, συμπράξεις με επιμελητήρια του εξωτερικού, απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας ΒΕΘ)

Ποιος είναι ο κεντρικός στόχος που θέτετε και για τον οποίο διεκδικείτε την επανεκλογή σας;

Κεντρικός στόχος και μοναδικό μας μέλημα, προσωπικό αλλά και των συμμετεχόντων στον συνδυασμό ‘Βιοτεχνική Συμμαχία’, είναι το όφελος του επιχειρηματία.

Όταν τα προβλήματα διογκώνονται, όταν η αναζήτηση λύσεων γίνεται επιτακτική, όταν το αντιαναπτυξιακό πλέγμα κρατά εγκλωβισμένο τον επιχειρηματικό κόσμο χρειάζονται ηχηρές φωνές, ικανοί άνθρωποι με όραμα που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Χρειαζόμαστε ισχυρά επιμελητήρια, τα οποία μέσα από συλλογικές δράσεις θα αναζητήσουν διεξόδους, προοπτικές, θα κομίσουν νέες ιδέες, θα διεκδικήσουν, θα παρέμβουν, θα παλέψουν, θα εργαστούν αποδοτικά με συνέπεια. Αυτή είναι και θα συνεχίσει να είναι η δική μας μεγάλη μάχη.

Στην προηγούμενη θητεία προχωρήσαμε σε σειρά δράσεων και αναλάβαμε πρωτοβουλίες με κύριο γνώμονα πάντα το συμφέρον του επιχειρηματία. Για την επόμενη τετραετία δρομολογούμε, πέρα από την προφανή συνέχιση του έργου της:

-Την υλοποίηση Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, η οποία στοχεύει να λειτουργήσει επικουρικά ώστε νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στην Ελλάδα παράγοντας και καινοτομώντας.

-Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων, που αποτελεί το σίγουρο μονοπάτι για την έξοδο από την κρίση.

-Την εκπαίδευση των επιχειρηματιών. Θα δημιουργηθούν νέοι κύκλοι σεμιναρίων και ημερίδων για την προσαρμογή των μελών του ΒΕΘ στις νέες και σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

-Την πιστοποίηση τεχνικών επαγγελμάτων σε συνεργασία με τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ). Στόχος του ΔΙΦΟΠ που αποτελεί πρωτοβουλία της ΚΕΕ είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες.

-Την υπηρεσιακή αναβάθμιση στην προσπάθεια για ακόμη καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Ένα μεγάλο στοίχημα που θέλετε να κερδίσετε είναι και αυτό της συμμετοχής στις εκλογές. Γιατί οι επαγγελματίες δεν πρέπει να απέχουν;

Όπως προείπα χρειαζόμαστε ισχυρά και δημιουργικά επιμελητήρια που θα αποτελέσουν έρεισμα για το επιχειρείν. Με τη μαζική συμμετοχή κατά τη διάρκεια των επιμελητηριακών εκλογών μπορεί να δοθεί μία ηχηρή απάντηση στην αποχή που τα τελευταία χρόνια ταλανίζει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κανένας ψηφοφόρος δεν πρέπει να μένει απαθής. Ας μην επαναπαυόμαστε πως κάποιοι άλλοι θα κινητοποιηθούν και θα πάνε να ψηφίσουν αντί για εμάς, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα δυναμικό επιμελητήριο που θα συνεχίσει να αποτελεί έρεισμα για όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα