Π. Σκουρλέτης: Σε λάθος κατεύθυνση ο Π. Καμμένος για το Σκοπιανό - Ελπίζω να μην μπλοκάρει τη λύση

Τα βέλη του κατά βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για το Σκοπιανό.

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος,

ο οποίος, όπως είπε, είναι «σε λάθος κατεύθυνση».

«Ελπίζω η άποψη Καμμένου να μην μπλοκάρει τη λύση στο Σκοπιανό», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας πως οι ΑΝΕΛ έχουν κάνει «πολλαπλά λάθη για το Σκοπιανό».

«Έκανα παραίνεση να είναι όλοι προσεκτικοί σε εθνικά θέματα, απαιτείται ωριμότητα από όλους. Ο Π. Καμμένος εκφράζει προσωπική άποψη και ως υπ. Εθνικής Άμυνας οφείλει να υπερασπίζεται τη μία και μοναδική θέση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφείς τις θέσεις της, δεν υπάρχει διγλωσσία στην κυβέρνηση», υπογράμμισε.

«Θα τρίβουν τα χέρια τους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν εσωτερικό διχασμό με τους ΑΝΕΛ», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τηρεί «ανεύθυνη στάση» και έχει «αλλάξει τρεις φορές θέση» στο ζήτημα: «Η εθνικά σωστή και επιβεβλημένη στάση είναι αυτή που θέλει να επιλυθεί το πρόβλημα δίνοντας μια άλλη δυναμική στη χώρα».

«Κινδυνεύει η ελληνική εξωτερική πολιτική να βρεθεί ανάμεσα σε δύο πυρά: Από τη μία τους εθνικιστές της ΠΓΔΜ και από την άλλη, στο εσωτερικό, τις πολιτικές δυνάμεις που κρύβονται. Την κρίσιμη ώρα, όταν θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή, ο καθένας θα κριθεί με την ψήφο τους. Αν δεν σηκώσει το χέρι του, θα αναλάβει το κόστος. Τι είναι ποιο σημαντικό: να λύσουμε ένα θέμα που μας απασχολεί επί χρόνια ή να κάνουμε μικροπολιτική; Όποιος θέλει να λέγεται υπεύθυνος πολιτικός και όχι να είναι ένας ανεμοδούρας, πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε «λάθος» την πρόταση να μπει σε δημοψήφισμα το ονοματολογικό, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για άμεση ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, είπε: «Η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάει η σημερινή συζήτηση με τον Ζόραν Ζάεφ, αν γίνει»

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο και την κάλυψή του από την ΕΡΤ, είπε: «Η Δημόσια Τηλεόραση έδειξε κάποια πλάνα, όλα τα μεγάλα γεγονότα πρέπει να καλύπτονται στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Όταν η διαμαρτυρία υπονομεύει μια εθνική προσπάθεια δεν βοηθάει. Δεν ξέρω αν αυτοί στη συγκέντρωση συνδέονται με τον Φρ. Φράγκο, αλλά ας αφήσουμε την εθνικοκαπηλεία. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση, υπήρξαν προσπάθειες να της βάλουν συγκεκριμένο προφίλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα