Π. Σκουρλέτης: Η αποτίμηση της εμπειρίας θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι
«Με εμπιστοσύνη στις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες, με συντροφικότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε πράγματι να καταστήσουμε το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ένα ιστορικό συνέδριο τομής και συνέχειας για την Αριστερά της εποχής μας», αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης σε άρθρο του υπό τον τίτλο "σκέψεις και επισημάνσεις μπροστά στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ", στην "ΑΥΓΗ της Κυριακής".
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έδειξε άλλο ύφος και ήθος, εκμεταλλεύτηκε ρωγμές στο ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου κυβέρνησε. «Δεν θα μπορούσε, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά να αποφύγει το κόστος της πολιτικής που ήταν εξαναγκασμένος να υλοποιεί». Προσθέτει ότι υπήρχαν δυνατότητες να τα κάνει καλύτερα, «αν ήμασταν πιο συλλογικοί στην οργάνωση της δουλειάς μας, αν ακούγαμε πιο πολύ τα μηνύματα της κοινωνίας, αν σε πεδία που ήταν προνομιακά για μας δεν βάζαμε αυτογκόλ».
Τονίζει πως «μια σοβαρή και σε βάθος αποτίμηση της αντιφατικής και πρωτόγνωρης εμπειρίας των τελευταίων ετών θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι, να βγάλουμε συμπεράσματα, να είμαστε πιο πειστικοί από εδώ κι εμπρός αλλά και να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία μας με τμήματα της κοινωνίας που δυσπιστούν απέναντί μας».
Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με χιλιάδες πολίτες κατά κύριο λόγο της ευρύτερης Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, «που εγκατέλειψαν τις πολιτικές τους αναφορές και αναζήτησαν την πολιτική τους έκφραση μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ». «Αυτούς όλους καλούμε σήμερα να στηρίξουν με πιο δυναμικό τρόπο, μέσα από την ένταξή τους, την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα περίοδο», αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μια συνάντηση στο όνομα και το έδαφος της Αριστεράς». «Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας απροσδιόριστης δημοκρατικής παράταξης», «μιλάμε για την Αριστερά της εποχής μας», σημειώνει. «Με ταυτότητα την υπεράσπιση και τη συνεχή διεύρυνση της δημοκρατίας, τον αγώνα κατά των ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Με πρόγραμμα ανταγωνιστικό στον νεοφιλελευθερισμό και στρατηγικό στόχο τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία». Σχολιάζει πως αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται «με όρους προηγούμενων δεκαετιών ή να εργαλειοποιούνται οι πολιτικές καταγωγές με σκοπό τη διαμόρφωση άχαρων μηχανισμών».
Τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να απαξιώνεται σκόπιμα από διάφορους "προοδευτικούς" τιμητές που θεωρούν πως κατέχουν την απόλυτη αλήθεια» και ότι πολύ περισσότερο «δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάνος Καμμένος: Αυτή είναι η γυναίκα χάρη στην οποία έχασε 40 κιλά [pic]
- ΤΩΡΑ: Εικόνες σοκ από τα επεισόδια στο Μαρούσι - Τα έσπασαν όλα
- Τι ώρα κλείνουν σήμερα Κυριακή 22/12 τα καταστήματα – Δείτε το εορταστικό ωράριο
- «Θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο: Έτοιμη για όλα η Ελλάδα – Όλα τα σενάρια που εξετάζονται
- Εντολή να τον σκοτώσουν ! Ανατροπές στο ΔΙΑΦΑΝΙ...
- Κάτια Δανδουλάκη : Ετσι έχασα 500 χιλιάδες ευρώ
- Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον συζυγοκτόνο στο Ηράκλειο – Την ζήλευε παθολογικά
- Εξέλιξη: Κλείνει ο Μικρούτσικος στο BIG BROTHER!
- Γιώργος Λιάγκας: Σαββατοκύριακο στην ορεινή Αρκαδία με τους γιους του-Δείτε φωτογραφίες
- Μαρούσι ΤΩΡΑ συμπλοκές: Πέτρες και χημικά μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας στην αγορά του Αμαρουσίου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις thestival.gr
- Τραγωδία στην Κρήτη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων για τον συζυγοκτόνο
- Β. Κικίλιας: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε παιδιά έως 4 ετών
- Τελευταία ευκαιρία για σύνταξη πριν από τα 67 έτη
- ΠΑΟΚ: Απρόοπτο με Άκπομ - Εκτός αποστολής για το ματς με τον Ατρόμητο
- Βόλος: 47χρονη πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει
- Π. Σκουρλέτης: Η αποτίμηση της εμπειρίας θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι
- Επεισόδια στο Μαρούσι - Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κούβελου
- Φθιώτιδα: Έπεσαν πιστολιές για τα μάτια μιας κοπέλας
- Διάψευση Αθανασιάδη: Δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα σε τοπικό επίπεδο!
- Συρία: Τουλάχιστον 25.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Ιντλίμπ

- Τελευταία Νέα thestival.gr
- Π. Σκουρλέτης: Η αποτίμηση της εμπειρίας θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι
- Ντροπιαστική συντριβή για τη Μίλαν με πεντάρα από την Αταλάντα (VIDEO)
- Τελευταία ευκαιρία για σύνταξη πριν από τα 67 έτη
- Συρία: Τουλάχιστον 25.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Ιντλίμπ
- ΠΑΟΚ: Τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ο Μαργαρίτης
- "Αν βρεθεί μπροστά του ο Φρανκ Σινάτρα θα τον κρίνει ο Σάκης Ρουβάς";
- Βόλος: 47χρονη πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει
- Β. Κικίλιας: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε παιδιά έως 4 ετών
- Ερντογάν: Δεν οπισθοχωρούμε από τις συμφωνίες με τη Λιβύη
- ΣΥΡΙΖΑ: Χρυσοχοΐδης και κυβέρνηση έχουν την πλήρη ευθύνη για την εκτροπή μειοψηφίας ακραίων στην ΕΛΑΣ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γυαλιά καρφιά στο Μαρούσι από τη μάχη αστυνομικών αντιεξουσιαστών [vid, pics]
- Βόλος - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα του Μάρτινς με Βόλο [pic]
- Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς
- Κώστας Σακκάς: Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας
- Αταλάντα-Μίλαν 5-0: Αποτέλεσμα που έκανε… μπαμ στην Ιταλία
- NASA: Επιτυχής προσγείωση του Starliner μετά την λάθος τροχιά
- Το «Γόπα Project» στη Μεταμόρφωση
- Το διαστημικό μη επανδρωμένο όχημα Starliner παρουσίασε πρόβλημα -Προσγειώθηκε στην έρημο στο Νέο Μεξικό [βίντεο]
- Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς
- LIVE: Βόλος – Ολυμπιακός