Π. Λεκάκης: Ξέρουμε από διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση

Ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης.

Τις ερωτήσεις έθεσαν οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Γουσίδης (εφημερίδα Karfitsa), Ευτέρπη Μουζακίτη (seleo.gr), Δανιήλ Παπαδανιήλ (Τύπος Θεσσαλονίκης) και Θάνος Χερχελετζής (Thesstoday.gr).

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» τόνισε πως η βασική διαφορά του συνδυασμού του από τους άλλους είναι πως έχει γνώση από τοπική αυτοδιοίκηση και από την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, ούτε παρουσιάζουμε μεγάλα οράματα και μακέτες. Εμείς δεν χρειαζόμαστε ούτε 100 ημέρες, ούτε 100 εβδομάδες για να διοικήσουμε. Ρεαλιστικά και με πολλή δουλειά θα διοικήσουμε το δήμο από την πρώτη ημέρα», είπε.

Ο κ. Λεκάκης τόνισε επίσης πως το διακύβευμα της κάλπης των δημοτικών εκλογών πρέπει να είναι αυτοδιοικητικό σημειώνοντας πως όσοι θέλουν να ψηφίσουν βάσει της ιδεολογίας και της πολιτικής τους καταβολής θα το κάνουν στις ευρωεκλογές.

«Στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης χρειάζεται κοινή λογική για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα. Τα προβλήματα δεν έχουν μπλε, πράσινη, κόκκινη ή ροζ απόχρωση» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε να αντλήσουμε ψηφοφόρους από κομματικούς στρατούς αλά έχουμε να αντλήσουμε από την κοινωνία. Και η κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζονται λύσεις αυτοδιοικητικές και όχι κομματικές».

Ερωτώμενος για τα debate σημείωσε πως καλό είναι όλοι οι υποψήφιοι να συμμετέχουν σε αυτά και να μιλούν για την πόλη. «Χάσιμο χρόνο δεν είναι να μιλάς στις εθελοντικές οργανώσεις, ούτε στα ΤΕΙ που είναι από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ας έρθουν να μιλήσουν για την πόλη, να δούμε και τι λένε για τη Θεσσαλονίκη», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα