Π. Κουρουμπλής: Μην περιμένετε να ρίξει ο Καμμένος αυτή την κυβέρνηση- Είναι ένας έντιμος πολιτικός

«Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις αν ο ΕΦΚΑ δεν είναι ελλειμματικός τον Ιανουάριο» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας Πάνος Κουρουμπλής, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, από την Πάργα όπου βρίσκεται, για τα εγκαίνια του λιμεναρχείου.

«Η συμφωνία είναι ότι θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά εφόσον θα διαπιστωθεί ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός. Εάν η κυβέρνηση κατορθώσει να μην έχει έλλειμα ο ΕΦΚΑ

τον Ιανουάριο, είμαι βέβαιος ότι αυτή η ρύθμιση δεν θα ισχύσει» πρόσθεσε ο υπουργός τους ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μάλιστα ότι «τελειώνουν τα μνημόνια και η κυβέρνηση θα δείξει ότι νοιάζεται το λαό».

Ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε ακόμη και για τον κυβερνητικό σχηματισμό και το εάν αυτός κινδυνεύει από τις πολιτικές επιλογές του Πάνου Καμμένου για το Μακεδονικό. «Μην περιμένετε να ρίξει ο Πάνος Καμμένος αυτή την κυβέρνηση. Όσον και αν το χτυπάτε (τον Πάνο Καμμένο) είναι ένας έντιμος πολιτικός. Δεν θα πέσει αυτή η κυβέρνηση θα πάει στο τέλος της τετραετίας» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην επιστολή Τούρκου αξιωματούχου προς τον πρόεδρο του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε πως «Δεν μπορεί να συζητηθεί η ανταλλαγή με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Έχει κλείσει το θέμα. Είμαστε ευρωπαϊκό κράτος, λειτουργεί η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να μπει αυτό το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», και συμπλήρωσε: «Μπορούμε να συζητάμε άλλα θέματα. Είμαστε γείτονες πρέπει να εργαστούμε όλοι με κάθε τρόπο να αμβλύνονται οι τριβές γιατί πρέπει να συνυπάρξουμε. Η δύναμη της οικονομίας θα πείσει και τους Τούρκους να αλλάξουν στάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα