Π. Καμμένος: Η Τουρκία είναι ίδια, δεν αλλάζει, συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων, που έγιναν από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδη. Mε αφορμή την τελετή ο κ. Καμμένος έστειλε ένα μήνυμα προς τους δύο Έλληνες φυλακισμένους στρατιωτικούς, ενώ «επιτέθηκε» στην Τουρκία.

«Θέλω, μαζί με εσάς, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, να στείλουμε ένα μήνυμα στους γονείς των στρατιωτικών που βρίσκονται σήμερα φυλακισμένοι στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Στέλνουμε ένα μήνυμα στους Έλληνες στρατιωτικούς να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι, όπως το κρατούν αλλά και στους γονείς τους να κάνουν υπομονή. Η Τουρκία είναι ίδια, δεν αλλάζει, συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, συνεχίζει να δολοφονεί και να συλλαμβάνει, να κρατά ομήρους χωρίς καν να έχει αποδώσει κατηγορίες. Θα πρέπει να καταλάβει ότι απέναντί της θα έχει το σύνολο του ελεύθερου κόσμου.» δήλωσε ο κ. Καμμένος ενώ τόνισε πως στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μέσα στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα υπάρχει μία μεγάλη πινακίδα, με το «Δεν ξεχνώ» και μία αφιέρωση στους αγνοούμενους της Κύπρου, του Κυπριακού Αγώνα» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Δεν θέλουμε παρουσία στρατού, διότι δεν κινδυνεύουμε από πουθενά, διότι είμαστε φίλοι με όλες τις γειτονικές χώρες, διότι έχουμε αναπτύξει δεσμούς ισχυρότατους όσο ποτέ προηγουμένως» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος Αναστασιάδης, στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα και την τουρκοκυπριακή ηγεσία, με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 44 χρόνων από την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την απόλυτη βούληση να εργαστεί για λύση του Κυπριακού, αλλά κατέστησε σαφές ότι αναφέρεται σε μια λύση που δεν θα αφήνει τα ψήγματα της αδικίας που έχει αφήσει η Συμφωνία Λονδίνου – Ζυρίχης. Διότι, επεσήμανε, «η συμφωνία, που θα είναι βασισμένη στην αδικία, θα είναι και καταδικασμένη να καταρρεύσει». Επίσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε: «αυτό που θέλω να μεταφέρω σαν μήνυμα είναι πως αυτά που διεκδικήσαμε και διεκδικούμε, προκειμένου να επιτευχθεί λύση βιώσιμη, λειτουργική, και δημιουργία ενός κανονικού κράτους, είναι κάτι που δεν συζητείται και δεν παζαρεύεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα