Όταν ο Μπορμπαλάν "σφύριξε" ελληνικές ομάδες

Ο αυριανός τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ δεν αποτελεί την πρώτη ελληνική "εμπειρία" για τον Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος θα "σφυρίξει" την αναμέτρηση.

Ο Ισπανός διαιτητής έχει βρεθεί άλλες πέντε φορές σε αγώνα όπου αγωνίζεται ελληνική ομάδα.

Ο Μπορμπαλάν έχει διευθύνει πολλούς αγώνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα έχει “σφυρίξει”

πέντε φορές παιχνίδια ελληνικών ομάδων στο παρελθόν.

Η πρώτη… ελληνική εμπειρία του Μπορμπαλάν έγινε στις 15 Ιουλίου του 2010, στην εύκολη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπέσα (5-0) για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στην συνέχεια, ακολούθησε και το πρώτο ματς του Ισπανού επί ελληνικού εδάφους. Ο Μπορμπαλάν βρέθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012 και πάλι σε παιχνίδι του Ολυμπιακού, “σφυρίζοντας” την ήττα από τη Σάλκε (2-1), για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η δεύτερη ομάδα που έχει “σφυρίξει” είναι ο Ατρόμητος. Στις 22 Αυγούστου του 2013 ο Μπορμπαλάν βρέθηκε στο Περιστέρι, στην ήττα των “κυανόλευκων” από την Άλκμααρ (3-1) για τα πλέι οφ του Europa League

Ο Μπορμπαλάν έχει διευθύνει και αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Ήταν 11 Οκτωβρίου του 2014 όταν ο Ισπανός διαιτητής “σφύριξε” το 1-1 της Γαλανόλευκης στην έδρα; της Φινλανδίας, για τα προκριματικά του Euro 2016.

Η τελευταία… εμπειρία του Μπορμπαλάν με ελληνική ομάδα έγινε στο φινάλε των ομίλων του φετινού Champions League. Ο Ισπανός ρέφερι βρέθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης” (05/12/2017) και “σφύριξε” στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Γιουβέντους (2-0).

Keywords
Τυχαία Θέματα