Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Ντάριο Σρνα που "παίζει" για ΠΑΟΚ (VIDEO)

Ο Ντάριο Σρνα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε μαζί με τον ατζέντη του με τους Λόυμπος Μίχελ, Γιώργο και Νίκο Σαββίδη στο "Μακεδονία Παλλάς". Τα σενάρια που συσχετίζουν την άφιξή του με διαπραγματεύσεις για μεταγραφή στον ΠΑΟΚ έχουν φουντώσει και το thestival.gr σας παρουσιάζει όσα στοιχεία πρέπει να γνωρίζετε για τον 36χρονο Κροάτη.

Greek Cup

2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Πλούσια καριέρα σε Σαχτάρ και Εθνική Κροατίας

Ο Σρνα μετράει 339 συμμετοχές με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχοντας πετύχει 33 γκολ. Στην ουκρανική ομάδα αγωνίστηκε από το 2003 και το συμβόλαιό του λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν και θα ολοκληρώσει όπως φαίνεται την 15ετή του παρουσία στον σύλλογο με τον οποίο συνέδεσε το όνομά του όντας και αρχηγός τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά μέτρησε 10 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, 8 κυπέλλων, 8 Super Cup, ενώ μία από τις κορυφαίες στιγμές του αποτελεί η κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, την σεζόν 2008/09, όταν μάλιστα είχε αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τη σεζόν 2010-11 συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν στο Champions League.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 10 ματς (8 πρωταθλήματος, 1 Κυπέλλου και 1 Champions League) μοιράζοντας 4 ασίστ.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του, είχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Κροατίας και δύο Κύπελλο Κροατίας, με τη φανέλα της Χάιντουκ Σπλιτ, με την οποία είχε 64 συμμετοχές και 4 γκολ από το 1999 έως το 2003.

Αναφορικά με το κεφάλαιο Εθνική, ο Σρνα μέτρησε 134 εμφανίσεις και πέτυχε 22 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κροατίας, από το 2002 μέχρι και το 2016, ενώ από το 2009 μέχρι και το "αντίο" του διετέλεσε αρχηγός. Το τελευταίο του παιχνίδι πριν αποσυρθεί, ήταν κόντρα στην Πορτογαλία για τη φάση των "16" του Euro 2016 στη Γαλλία, όπου η ομάδα του αποκλείστηκε στην παράταση.

Η ποινή απαγόρευσης λόγω ντόπινγκ

Ο Ντάριο Σρνα είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και είχε τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού 17 μηνών από την αγωνιστική δράση, από το εθνικό κέντρο αντιντόπινγκ της Ουκρανίας.

Ο έλεγχος του είχε γίνει τυχαία στις 22 Μαρτίου του 2017 και τα αποτελέσματα είχαν ανακοινωθεί μετά τον αγώνα της Σαχτάρ με τη Νάπολι για το Champions League, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2017. Η 17μηνη τιμωρία του ξεκίνησε από τις 22 Μαρτίου που είχε γίνει η δειγματοληψία, παρότι εφαρμόστηκε από τον Σεπτέμβριο που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα. Συνεπώς ισχύει μέχρι τις 22 Αυγούστου, ενώ δύο μήνες νωρίτερα, δηλαδή στις 22 Ιουνίου, έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει προπονήσεις.

Ο Κροάτης είχε αποδεχθεί την ποινή, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε τους κανόνες άθελά του, καθώς είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε για την απαγορευμένη ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός.

Όταν απέρριψε την Μπαρτσελόνα

Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2017, ο Σρνα είχε απορρίψει την Μπαρτσελόνα παραμένοντας στην Σαχτάρ.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ οι επαφές του Κροάτη μπακ με την Μπαρτσελόνα ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και κορυφώθηκαν τους τελευταίους μήνες του 2016, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε με συναισθηματικό κριτήριο.

Άκουσα την καρδιά μου και μου είπε να μείνω στη Σαχτάρ. Είμαι χαρούμενος με την απόφαση που έλαβα, πήρα τη σωστή απόφαση", υποστήριξε ο Σρνα σε τηλεοπτικό κανάλι.

Τι "παίζει" με ΠΑΟΚ

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Ντάριο Σρνα φαντάζει πιθανό να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σίγουρα καθώς το θέμα δεν έχει προχωρήσει αρκετά ώστε να υπάρχουν οριστικές εξελίξεις. Σήμερα ο παίκτης ήρθε στη Θεσσαλονίκη και μετέβη στο "Μακεδονία Παλλάς" όπου είχε συζητήσεις μαζί με τον μάνατζέρ του, με τους Λούμπος Μίχελ και Γιώργο και Νίκο Σαββίδη.

Είχε προηγηθεί προτροπή του Μιρτσέα Λουτσέσκου (πρώην προπονητής του στην Σαχτάρ Ντόνετσκ) προς τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μελετήσουν την περίπτωση του πολύπειρου μπακ που επιθυμεί να αγωνιστεί έναν ακόμη χρόνο χωρίς να θέτει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις τόσο στο οικονομικό, όσο και στο αγωνιστικό.

Με το βάρος της τιμωρίας του λόγω ντόπινγκ, που τον έχει αφήσει και σε αγωνιστική απραξία από τον περασμένο Σεπτέμβρη (τελευταίο του ματς ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου του 2017 και συγκεκριμένα το Σαχτάρ - Νάπολι), ο Σρνα αναζητά την επόμενη στάση της καριέρας του και μία από τις πιθανές επιλογές που εμφανίστηκαν μέσω του ατζέντη του, είναι αυτή του ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέκου που βρίσκεται στη Γερμανία για προσωπικούς λόγους, ενημερώθηκε για την περίπτωση και δεν έθεσε κάποιο βέτο για βάλει στοπ στις συζητήσεις και άφησε πάνω στους ανθρώπους που χειρίζονται τα μεταγραφικά, τον Λούμπος Μίχελ και τον Γιώργο Σαββίδη να πάρουν την απόφαση.

Ο ατζέντης του Σρνα είναι ο Βαντίμ Σάμπλι, ο οποίος έχει κάνει αρκετές δουλειές με τον Μίχελ στον ΠΑΟΚ, ενώ έχει αναπτύξει και προσωπικές σχέσεις με τον Γιώργο Σαββίδη. Προφανώς και ο ατζέντης του, ποντάρει σε αυτή την σχέση, όπως και στη σύνδεση Λουτσέσκου πατέρα και γιου, για να περάσει τον παίκτη του στον ΠΑΟΚ.

Δείτε τον Ντάριο Σρνα σε δράση:

Keywords
Τυχαία Θέματα