Όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη και... τα πέριξ αυτό το σαββατοκύριακο!

Θα περάσεις το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη; Θα προτιμήσεις τις παραλίες της κοντινής Χαλκιδικής ή κάποιον άλλο προορισμό στα... πέριξ;

Ότι κι αν κάνεις, υπάρχουν επιλογές για να περάσεις ένα όμορφο διήμερο με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Διαβάστε όσα σας προτείνει το Thestival γι' αυτό το σαββατοκύριακο:

"Φερδινάνδρος" στο Τζένη Καρέζη

Συνεχίζονται οι προβολές στο θερινό κινηματογράφο "Τζένη Καρέζη" του Δήμου Παύλου Μελά, με την αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων του 2017 Φερδινάνδος (Ferdinand) του Κάρλος Σαλντάνια

(δημιουργός των επιτυχιών «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο»).

Πρόκειται για διασκευή του δημοφιλέστατου παιδικού βιβλίου «Η Ιστορία του Φερδινάνδου» που γράφτηκε το 1936 από τον Munro Leaf και εικονογραφήθηκε από τον Robert Lawson, αποτέλεσε την αγαπημένη ιστορία του Γκάντι και του Τόμας Μαν, ενώ το 1938 ο Walt Disney το μετέτρεψε σε επτάλεπτο καρτούν και κέρδισε το αντίστοιχο Όσκαρ.

80 χρόνια μετά την πρώτη του κινηματογραφική διασκευή, η ιστορία του πιο ευγενικού και αξιολάτρευτου ταύρου που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, μεταφέρεται και πάλι στη μεγάλη οθόνη και αναμένεται να κινήσει το ενδιαφέρον των θεατών, στέλνοντας μηνύματα για τη σημαντικότητα της συγχώρεσης, την αξία της ανθρωπιάς και τη σπουδαιότητα της αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή βίας και επιθετικού ανταγωνισμού.

Ο τρισχαριτωμένος ήρωας της ταινίας, βλέπει στην Ισπανία τους μεγάλους ταύρους της φάρμας του να περιμένουν να έρθει η στιγμή που θα τους διαλέξουν για μια ταυρομαχία και θα δοξαστούν, αλλά είναι ο μόνος που έχει τη διορατικότητα να αντιλαμβάνεται ότι αυτό σημαίνει σίγουρο θάνατο. Έτσι απεχθάνεται τις μάχες και την αγριάδα, δραπετεύει με προορισμό τους αγρότες και προτιμά να μυρίζει λουλούδια και να κυλιέται ευτυχισμένος στο γρασίδι, παρά να μάχεται με τους άλλους ανταγωνιστές του για μια θέση στη δοξασμένη αρένα της Μαδρίτης.

Info:

Θερινός κινηματογράφος "Τζένη Καρέζη" του Δήμου Παύλου Μελά,

Σάββατο 21 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα προβολής 21.30, με ελεύθερη είσοδο.

Επιβατιανά

Ένα όμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων υπόσχεται να μας χαρίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Επιβάτες, στα φετινά Επιβατιανά 2018.

Οι εκδηλώσεις που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού και του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και προβάλλονται ως ένα Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας, Πολιτισμού και Παράδοσης θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 8.15 στον καθιερωμένο χώρο, το πάρκο των Ν. Επιβατών (απέναντι από το Α. Τ.).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-7-2018 & ΚΥΡΙΑΚΗ 22-7-2018: Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με Χορευτικά Σχήματα από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-7-2018: Παραδοσιακό Θρακιώτικο Γλέντι με το μουσικό σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά». Συμμετέχουν Παραδοσιακά Χορευτικά Συγκροτήματα της περιοχής.

Ελεύθερη είσοδος.

Summer Movies Festival στην ταράτσα

Πέρυσι έγινε η πρώτη δοκιμή! Και το αποτέλεσμα ήταν μία ταράτσα γεμάτη κόσμο με ένα λυτρωτικό αεράκι, να συμπληρώνει την χαλάρωσή που μπορεί κανείς να βρει το καλοκαίρι στην πόλη.

Έτσι λοιπόν, και φέτος, το Summer Movies Festival έρχεται για 8 ημέρες συνεχόμενων προβολών με αγαπημένες ταινίες, old time classics, ελαφριές-χρωματιστές-παιδικές συγκινήσεις.

Η ταράτσα βρίσκεται στην αρχή της Κανάρη (Κανάρη 1), ακριβώς απέναντι από την στάση Δημητρίου Μητροπούλου και λίγο πιο κάτω από τα γραφεία ΟΑΣΘ.

Δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε νερά, χυμούς, αναψυκτικά, μπύρες ή pop corn, cookies και αλμυρά καθώς μπορείτε να τα προμηθευτείτε στον χώρο της ταράτσας.

Ο χώρος λειτουργεί με ελεύθερη εισφορά.

H Youthfully Yours GR είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία από την Ελλάδα με δραστηριότητα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιδρύθηκε το 2011 και κύριοι άξονες των δράσεών της αποτελούν οι Τέχνες και ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον, ο Εθελοντισμός, η Εκπαίδευση και η Βιωσιμότητα όπως και η ενεργή συμμετοχή στην καθημερινότητα σε προσωπικό είτε κοινωνικό επίπεδο.

Info:

Κανάρη 1, περιοχή Χαριλάου

20.07 – 27.07

Στις 21.30 (Λεπτομέρειες ΕΔΩ)

Oι The Players live στο κεντρικό stage του Magic Park

Το πιο εκρηκτικό LIVE του καλοκαιριού, στο MAGIC PARK με τον Radio North 98.0!

Σάββατο 21 Ιουλίου στις 20:00, οι The Players live στο κεντρικό stage του Magic Park για να δημιουργήσουν μαζί την απόλυτη καλοκαιρινή συναυλία! Στα decks o Dj Zafiris Logothetidis!

Ισχύουν οι κανονικές τιμές Εισόδου στο Πάρκο. Το εισιτήριο περιλαμβάνει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ βόλτες στα περισσότερα παιχνίδια.

Info:

Magic Park, 12ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης- Αεροδρομίου

Σάββατο 21 Ιουλίου, στις 20.00

Oι Kultur Shock στο 8Ball

Η εκρηκτική Gypsy-Punk μπάντα από το Seattle επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυμένοι στο Σιάτλ το 1996, οι Kultur Shock αποτελούν το δημιούργημα του Yevdjevich, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του Joan Baez, μετά από την πολιορκία του Σεράγεβο (92-94).

Όπως εξηγεί ο Yevdjevich, το Kultur Shock δεν τραγουδάει για σπασμένες καρδιές και λουλούδια, αλλά για την καθημερινή ύπαρξη και την πίστη μας, που θα μπορούσε να βελτιωθεί. "Η Punk περιγράφει τη βούλησή μας ν' αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουμε. Οι βαλκανικές μελωδίες είναι η φωνή των ανθρώπων, των οποίων είμαστε μέρος και αντιπροσωπεύουμε. Οι μέταλ περιπέτειες είναι ο τρόπος μας να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στη 'μηχανή'".

Αν και παραμένουν λάτρεις της σκηνής του Σιάτλ (κάνοντας τακτικές εμφανίσεις στο Bumbershoot, το κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ του Σιάτλ), από το 2003 το συγκρότημα κάνει περιοδείες στο εξωτερικό, σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ, στα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Info:

Kultur SHOCK + Folk n Roll Live
στο 8Ball, Πίνδου 1, Λαδάδικα
την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ώρα έναρξης 21:00

Ταμείο 13 ευρώ

Ο Ανδρέας Στάμος στα Mamounia Live Summer

Ο Ανδρέας Στάμος ηρθε στα Mamounia Live Summer και υπόσχεται ένα καλοκαιρινό πρόγραμμ, γεμάτο χορό και τραγούδι.

Μαζί του η Άννα Καμαρινού και ο Βασίλης Δήμου.

Info:

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο

Mamounia Live Summer, περιοχή αεροδρομίου.

Τ. 2310 557000

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ:

Αντιγόνη στη Χαλκιδική

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου Αιμίλιος Χειλάκης Μιχάλης Σαράντης Χορός Σωκράτης Πατσίκας Παναγιώτης Κλίνης Κρις Ραντάνοφ Σμαράγδα Κάκκινου Μαρία Τζάνη Πάρις Θωμόπουλος Τίτος Λίτινας Άννα Λάκη.

Info:

Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών & Αμφιθέατρο Σίβηρης Χαλκιδική

Σάββατο 21 Ιουλίου, στις 21:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών

Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 21:30, στο Αμφιθέατρο Σίβηρης

Τιμές εισιτηρίων : 18 € κανονικό 14 € φοιτητικό –μαθητικό

Σωκράτης Μάλαμας- Θανάσης Παπακωνσταντίνου στη Χαλκιδική

Ο νέος δίσκος του Θανάση με ερμηνευτή τον Σωκράτη, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν, σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι.

Ο Θανάσης είχε να εμφανιστεί στη σκηνή κοντά στα δύο χρόνια, τον δε Σωκράτη, όσο και να τον ακούς, δεν χορταίνεις το απαράμιλλο χαλκιδικιώτικο ντουέντε.

Info:

26ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας

Αμφιθέατρο Σίβηρης Σίβηρη, Κασσάνδρα, Χαλκιδική,

Σάββατο 21 Ιουλίου, στις 21.30

7ο Φεστιβάλ Πόζαρ

Δεκατρία χιλιόμετρα από την ιστορική Αριδαία και 35 χιλιόμετρα από την Έδεσσα, σε υψόμετρο 390μ. στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται στις όχθες του Θερμοποτάμου σχηματίζουν ένα τοπίο μυστικιστικό, ιδανικό για να φιλοξενήσει το αγαπημένο μουσικό φεστιβάλ. Για ακόμη μια χρονιά ετοιμαζόμαστε χορεύουμε και να τραγουδάμε στις συναυλίες των μεγαλύτερων καλλιτεχνών.

Την αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξαν οι Σωκράτης Μάλαμας και Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το σαββατοκύριακο τη σκυτάλη παίρνουν άλλοι αγαπημένοι δημιουργοί.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, η εκρηκτική Ματούλα Ζαμάνη καταλαμβάνει την σκηνή και ξορκίζει τους αμανέδες μας με την απελευθερωτική της ενέργεια, αμέσως πριν ο μοναδικός Γιάννης Χαρούλης ανέβει στο stage για να ξεσηκώσει και τους τελευταίους με την λύρα του και τα γεμάτα συναίσθημα τραγούδια. Με απλότητα και ειλικρίνεια, στέκεται απέναντί μας παρασέρνοντάς μας σε απρόβλεπτες συγκινήσεις με ό,τι νέο μας φέρνει και ό,τι παλιό έχουμε αγαπήσει!

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 22 Ιουλίου, ανοίγει με την συναισθηματική Παυλίνα Βουλγαράκη. Μετά από έναν γεμάτο συναυλιακό χειμώνα, η Παυλίνα συνεχίζει το ταξίδι της και έρχεται στα βόρεια. Αμέσως μετά η σκηνή φιλοξενεί το απόλυτο reunion του 2018. Γιορτάζοντας 30 χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι επανενωμένοι ΠΥΞ – ΛΑΞ ανηφορίζουν για ένα live – σταθμό για να μας συγκινήσουν και να μας κάνουν να τραγουδήσουμε μαζί τους αμέσως πριν “πετάξουμε τα ρούχα μας ψηλά”. Με ένα setlist – soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς έρχονται να δημιουργήσουμε μαζί καινούριες αναμνήσεις! Την σκυτάλη παίρνουν για ένα εκρηκτικό κλείσιμο του φεστιβάλ οι ντόπιοι Radio Active, μια 5-μελής rock/metal μπάντα με frontman τον Σάκη Καρπά. Τον γνωστό. ΤωνUnboxholics, οι οποίοι μετράνε άλλα δύο μέλη στους Radio Active και έρχονται για να τα σπάσουν on-stage!

Info:

21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ματούλα Ζαμάνη
Γιάννης Χαρούλης

22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παυλίνα Βουλγαράκη
ΠΥΞ – ΛΑΞ
Radio Active

Λουτρά Πόζαρ, Δήμος Αλμωπίας (35km από την Έδεσσα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

25€ τριημέρου (περιορισμένα)
30€ τριημέρου (περιορισμένα, κατόπιν εξαντλήσεως των εισιτηρίων των 25€)
35€ τριημέρου (κατόπιν εξαντλήσεων των εισιτηρίων των 30€)
13€ ημερήσιο προπώληση
13€ ημερήσιο φοιτητικό / ανέργων
15€ ημερήσιο ταμείο

Dj's All Star Party @ Talgo Beach Bar

Το πιο επιτυχημένο concept party εδώ και 15 χρόνια, στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, συναντά την πιο fresh ιδέα του Beach Clubbing στην Χαλκιδική.

Σάββατο 21 Ιουλίου από τις 9 το βράδυ, στο Talgo Beach Bar, στον όρμο Παναγίας.

Οι καλύτεροι djs από τα πιο πετυχημένα club και bar της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, θα είναι εκεί, δημιουργώντας ένα μοναδικό Dj Set.

Dj's All Star Party
THE BEST DJS IN A UNIQUE DJ SET
Το line up μιλάει από μόνο του:
Mario Touloumtzi (Λευκή Άμμος, Frankie)
Christiana Katsirma (Manhatan, Flying Carpet)
T-Bird (Tsouki, J'Adore)
Thanos Athanasiadis (Whope, Olympion, Piccadilly)
Officer (Future Of Matter)
Linos (U Bar, Elephant, Matute, Koyote)
Vassilis Varsamis (Frankie, ZooRadio)
Nikos Balas (Lodge)
John Sivris (Λευκή Άμμος, Mandon)
Dapeace (Flying Carpet)

Info:

Dj's All Star Party @ Talgo, Premium Beach Experience

μεταξύ Όρμου Παναγίας και Βουρβουρού

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Party starts: 23:00

Η Angelique Kidjo στο Sani Festival 2018

Η Angelique Kidjo εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη αφρικανική φωνή της γενιάς της. Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και κάτοχος τριών Grammy, η τραγουδίστρια, στιχουργός, ηθοποιός και ακτιβίστρια με την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία έχει κερδίσει επίσης το σεβασμό της διεθνούς μουσικής σκηνής, με το περιοδικό Time
να της έχει αποδώσει τον τίτλο «Africa’s Premier Diva», ενώ ο Guardian τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 100 πιο επιδραστικές γυναίκες στον κόσμο.

Βαθιά επηρεασμένη από την Afropop, την Caribbean zouk, την κονγκολέζικη ρούμπα, την jazz, το gospel και το λάτιν style, και με πρότυπα την Bella Bellow, τον James Brown, τη Nina Simone, την Aretha Franklin, τον Jimi Hendrix, τη Miriam Makeba και τον Carlos Santana, η Kidjo απέδειξε από την αρχή της καριέρας της ότι η μουσική της δε γνωρίζει σύνορα. Με τη φωνή της προσπαθεί να δημιουργεί γέφυρες μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών, κάτι που εκδηλώθηκε έντονα το 2017 στη συναυλία της «Remain In Light», στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Info:

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Sani Festival- Λόφος Σάνης

Γενική είσοδος: 25€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 60€ / 45€ (Sani Resort Guests)

Εξωτερική φωτογραφία: Photos by Red Carpet - Photographer: Παυλος Παπαδοπουλος

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, ιφιγένεια εν αυλίδι, all star, beach bar, dj set, nina simone, aretha franklin, jimi hendrix, leaf, disney, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, σημαίνει, info, σαββατο, κυριακη, ελλαδα, γαλλια, δευτερα, summer, movies, festival, καλοκαιρι, time, οασθ, pop, cookies, εταιρεία, βιωσιμότητα, συμμετοχή, live, stage, magic, radio, ηπα, punk, νέα, μετάφραση, θεατρο, καιμακτσαλαν, ειλικρίνεια, reunion, πυξ, star, party, beach, fresh, djs, club, set, mario, future, unicef, diva, guardian, jazz, style, james, nina, hendrix, light, photos, red, παυλος, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, εισφορα αλληλεγγυης, αθηνα, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, εκλογες ηπα, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, χαρουλης, μετάφραση, αυλαια, βουλγαρια, γκαντι, εδεσσα, ηθοποιος, ηπα, θανασης παπακωνσταντινου, ισπανια, ιταλια, καθημερινη, λουλουδια, λυρα, μουσικη, οασθ, παιχνιδια, προγραμμα, ρουχα, ρουμανια, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, ταινιες, τραγουδια, φωτογραφια, χαλκιδικη, χορος, ωρα, guardian, james, jimi hendrix, movies, photos, radio, star, time, unicef, αθηνα μαξιμου, αιμιλιος χειλακης, αλμυρα, αμμος, αννα, αξονες, αριδαια, αφορμη, βαλκανια, βιωσιμότητα, βοηθεια, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γινεται, γιαννης χαρουλης, γλεντι, γραφεια, δημος, διημερο, εγινε, εθελοντισμος, ευκολα, ειλικρίνεια, εκπαιδευση, εκρηκτικο, ενεργεια, εποχη, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ιδεα, ιδρυση, ισμηνη, η φωνη, θωμοπουλος, κασσανδρα, κροατια, λοφος, μαλαμας, μαξιμου, μηνυματα, μορφη, μπυρες, μαρια, οθονη, οκτω, οχθες, παπακωνσταντινου, περιβαλλον, πυξ, πιστη, πολωνια, ρολο, σαββατο, σιατλ, σιγουρο, συμμετοχή, σκηνοθετες, σχηματα, τουρκια, τραγουδιστρια, τριτη, υψομετρο, φεστιβαλ, φωνη, all star, aretha franklin, summer, beach, club, cookies, disney, djs, dj set, εμφανισεις, festival, gypsy, fresh, hendrix, ηρωας, style, ιδανικο, jazz, beach bar, κινηματογραφος, καρδιες, κρυφα, κυριακη, leaf, nina, magic, nina simone, οργη, παυλος, πηγες, pop, party, punk, red, reunion, set, σημαίνει, σκηνη, stage, ταξιδι, θανασης, χειλακης
Τυχαία Θέματα