Όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Πλούσια είναι η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη. Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, δράσεις για τα παιδιά και το περιβάλλον, φεστιβάλ μπύρας και σινεμά με θέα τα άστρα είναι ορισμένες μόνο από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις γι' αυτό το διήμερο.

Αυτό είναι και το δεύτερο και τελευταίο σαββατοκύριακο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, γι' αυτό, όσοι επιθυμείτε

να την επισκεφτείτε, μπορείτε να το κάνετε από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.

Διαβάστε όσα ξεχώρισε για εσας το Thestival και κάντε την επιλογή σας.

Καλό σαββατοκύριακο!

Συλλογή σχολικών ειδών στην πλατεία Αριστοτέλους για καλό σκοπό

Δράση συλλογής σχολικών ειδών για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στην πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, από τις 11:00 έως τις 14:00 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε».

Τη δράση με τίτλο «Αυτή την σχολική χρονιά ας γεμίσουμε τις τσάντες τους χαμόγελα» διοργανώνουν με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Στο σημείο θα στηθεί και μία μικρή γιορτή με εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά.

Τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε παιδιά -όλων των ηλικιών- που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες εξυπηρετούμενες από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δωρεάν κρασί και σταφύλια στη Χαριλάου

Η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου διοργανώνουν την εκδήλωση « ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙ » στο Θέατρο Άλσους Νέας Ελβετίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα έναρξης 7 μ.μ. Θα συμμετάσχουν τα χορευτικά σχήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου. Θα διατίθενται κρασί και σταφύλια.

Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη

Άλσος Νέας Ελβετίας, Τέρμα Χαριλάου

9η Γιορτή Βιβλίου - Bazaar στην 83η ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκατόν πενήντα εκδοτών από όλη την Ελλάδα ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει την «9η Γιορτή Βιβλίου- Bazaar» εντός της ΔΕΘ κατά τη διάρκεια λειτουργίας της.
Με χιλιάδες φθηνά βιβλία για όλους τους επισκέπτες στο περίπτερο 16 το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί βιβλία (παιδικά, πάζλ, κατασκευές, χειροτεχνίες, ξένη και ελληνική λογοτεχνία, ιστορικά, σχολικά βοηθήματα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ποίηση, μελέτες, ψυχολογίας, οικονομίας, θεολογικά, τουριστικούς οδηγούς, κ.ά.), με τιμές που ξεκινούν από 1-2-3 ευρώ…

Ευελπιστούμε και φέτος η προσέλευση του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά και κυρίως των νέων και είμαστε βέβαιοι ότι, με τους καινούργιους τίτλους που πλαισιώνεται το Bazaar Βιβλίου θα ανταποκριθούμε στις προτιμήσεις των βιβλιόφιλων αλλά κυρίως των επισκεπτών της έκθεσης που έρχονται από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Info:

Περίπτερο 16 ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9: 10:00-22:00

Και φέτος το βιβλίο … είναι η καλύτερη μας επιλογή κατά την επίσκεψη μας στην 83η ΔΕΘ

Eπιστροφή στα θρανία με τουβλάκια LEGO

Από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, οι μικροί φίλοι του Mediterranean Cosmos έχουν την ευκαιρία να χτίσουν τη Θεσσαλονίκη του Μέλλοντος, να δοκιμάσουν τις ιπτάμενες σβούρες LEGO® NINJAGOTM Dragonjitsu, να προγραμματίσουν τα ρομπότ LEGO® BOOST και να πάρουν δώρο το δικό τους LEGO® συλλεκτικό τουβλάκι με χαραγμένο το όνομά τους!

Παράλληλα, οι θεματικοί χώροι LEGO® DUPLO®, LEGO® Technic, LEGO® Friends αλλά και μία τεράστια πισίνα με τουβλάκια θα τους χαρίσουν μοναδικές στιγμές δημιουργικής διασκέδασης.

Ακόμη, μικροί και μεγάλοι θα θαυμάσουν εντυπωσιακές δημιουργίες, φτιαγμένες αποκλειστικά από τουβλάκια LEGO®, σε μια ξεχωριστή έκθεση από την ομάδα GRICKS (LEGO® AFOLs), αλλά και μοναδικά LEGO® αγάλματα με τους αγαπημένους μας ήρωες.

Info:

Mediterranean Cosmos, E.O. Θεσ/νίκης - Μουδανιών 11χλμ.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 20:00
Σάββατο 12:00 – 19:00

2nd KIDOT Festival

Μικρά και μεγάλα KIDOTάκια προσδεθείτε! Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου φοράμε τα πελώρια χαμόγελά μας και ξεκινάμε με το πιο πολύχρωμο διαστημόπλοιο για ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν πλανήτη αλλιώτικο από τους άλλους…τον πλανήτη KIDOT!

To 2nd KIDOT Festival έρχεται στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για δύο ημέρες γεμάτες δράσεις και event για τα παιδιά όλων των ηλικιών και τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για ένα διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια, που στηρίζει τις δράσεις του στο παιδαγωγικό παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση.

Δράσεις του 2nd KIDOT Festival

KIDOT Market Προϊόντων και Υπηρεσιών
KIDOT Workshops
KIDOT Talks
Side Events
All Day Events
Food Corner
Lounge & Play Areas

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Καθαρισμός στο Φράγμα της Θέρμης

Εθελοντικό καθαρισμό στο Φράγμα της Θέρμης διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου σε κοινή προσπάθεια με τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θέρμης και την Εθελοντική Ομάδα “ΕΘΕΛΟΝ” Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προαγωγή του εθελοντισμού, της οικολογικής αφύπνισης, της ανακύκλωσης, της φροντίδας και του σεβασμού των χώρων αθλητικών, αναψυχής, πολιτισμού και άλλων δημοτικών χώρων.

Με κεντρικό σύνθημα «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας» και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πολιτών κάθε ηλικίας, η εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργανώνεται εντάσσεται στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας καθαρισμού δημόσιων και δημοτικών χώρων αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, όπου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, εθελοντές της Θέρμης και της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης θα μαζευτούν σκουπίδια και θα συντηρηθούν τα κιόσκια και όλα τα παγκάκια της περιοχής παρέμβασης.

Η δράση θα αρχίσει στις 08.00 το πρωί.

Φεστιβάλ Κεραμικής στη νέα παραλία

Το Φεστιβάλ Κεραμικής θα δώσει και φέτος το παρόν στην πόλη της Θεσσαλονίκης για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, με πλήθος εκδηλώσεων και εργαστηρίων στο Πάρκο Νερού (Νούφαρα) της Νέας Παραλίας.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης από κοντά την τέχνη της κεραμικής καθώς θα έχει την ευκαιρία να δει τις δημιουργίες των σύγχρονων κεραμιστών της Βόρειας Ελλάδας, να συμμετέχει στα καθημερινά υπαίθρια εργαστήρια που διοργανώνονται για παιδιά και ενήλικες, να παρακολουθήσει επίδειξη τροχού, αλλά και να ενημερωθεί για τις σχολές που διδάσκουν κεραμική στην πόλη.

Το πρόγραμμα δράσεων του φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 15/9 11 πμ-1 μμ: Παιχνίδι με πηλό για παιδιά και τροχό για παιδιά
6-8 μμ: Παιχνίδι με πηλό για παιδιά

8 μμ: Ψήσιμο με τεχνική RAKU

Κυριακή 16/9 11 πμ: «Πατήστε τον πηλό για να φτιάξουμε ένα πίνακα» (δρώμενο με πηλό για παιδιά)

*Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τους Κεραμίστες Βόρειας Ελλάδας (ΚΕ.Β.Ε.) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ιnfo:

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 10 το πρωί με 10 το βράδυ
Πάρκο Νερού (Νούφαρα), Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Παραμύθια και ιστορίες στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Παραμύθια και άλλες ιστορίες υπόσχονται να διηγηθούν καλλιτεχνικές ομάδες, τα απογεύματα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (Μητροπολιτικό Πάρκο).

«Οι ιστορίες.είναι αγάπες που κουρνιάζουν στις παιδικές ψυχές, τις βαθαίνουν, τις ανοίγουν και τις πλουταίνουν. Είναι διαχρονικές γιατί ακολουθούν τον χρόνο και τις ηλικίες. Είναι μαγικές γιατί κάνουν τα παιδιά νικητές στη ζωή, σαν τον ήρωα του παραμυθιού που αγάπησαν» σημειώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι αφηγήσεις παραμυθιών και άλλων ιστοριών «Σσσς...αρχίζει» ξεκινούν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 19.00 και περιλαμβάνουν την Παιδική σκηνή Ονειροβάτες, Δημιουργικό εργαστήρι κουκλοθεάτρου για παιδιά (ώρα 19.00) και τους “ Μίνι Μπελάδες” μία ανατρεπτική παράσταση κουκλοθεάτρου με τη συμμετοχή των Μinions (ώρα 20.00).

Ακολουθεί το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση, “ Κορνάρου Ερωτόκριτος”, συνοδεία οργάνων, παράσταση για μικρούς και μεγάλους (ώρα 21:00).

Για την Κυριακή 16/9, έχουν προγραμματιστεί «Οι Νεραϊδοπαρμένοι», μία αφήγηση με λόγο, ακορντεόν, λύρα και λαούτο από την Ομάδα Μελωμύθι, (ώρα 19:30).

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη παίρνει τη σκυτάλη (ώρα 20:30), από την Ομάδα θεάτρου Theatraction, “ γραμμένη στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών” όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πάυλου Μελά.

Ένα πάρκο για τους ήρωες της δασοπυρόσβεσης

Το ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 1994. Μια ακόμη απλή ημέρα του έτους, η οποία, όμως, έμελλε να εξελιχθεί σε αποφράδα, βυθίζοντας το πανελλήνιο σε πένθος. Ήταν η μέρα που «πάγωσε» η κοινωνία στο άκουσμα της είδησης για την πτώση του ελικοπτέρου τύπου Huey, το οποίο επιχειρούσε σε κατάσβεση φωτιάς σε περιοχή της Δράμας, μια πτώση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο συνολικά δέκα νέων ανδρών, τριών αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού και επτά δασοκομάντος.

Μεταξύ των θυμάτων και ο λοχαγός της Αεροπορίας, και χειριστής του ελικοπτέρου Στρατού, Θεόκλητος Καλφόπουλος, κάτοικος και δημότης εν ζωή Πεύκων, ο οποίος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, έπεσαν ως ήρωες εν ώρα καθήκοντος, αγωνιζόμενοι για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Τερψιθέα του δήμου Παρανεστίου Δράμας.

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον άδικο χαμό των στελεχών της Αεροπορίας Στρατού και της Δασοπυρόσβεσης, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά τους ήρωες αυτούς με μια ειδική εκδήλωση τιμής και μνήμης, κατά την οποία θα γίνει και ονοματοδοσία του πάρκου των οδών Ακαδημίας και Σωτήρος σε «ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, στη 1 μ.μ., στη Δ.Ε. Πεύκων (Ακαδημίας και Σωτήρος), με ειδικό στρατιωτικό άγημα και τη μπάντα του στρατού να αποδίδουν τις δέουσες τιμές, παρουσία εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών Αρχών. Όπως υπογραμμίζει η διοίκηση του δήμου, «στο πρόσωπο του Θεόκλητου Καλφόπουλου τιμάται όλο το πλήρωμα του ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους σε επιχείρηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Παρανέστι Δράμας».

51ο Rally ΔΕΘ

Μονοήμερο αγωνιστικά θα είναι πλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το 51ο ράλι ΔΕΘ με τον τεχνικό έλεγχο να γίνεται το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου στη νότια πόλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, αλλά και με την πανηγυρική εκκίνηση να γίνεται στις 20:30 στον ίδιο χώρο.

Η πρώτη ειδική διαδρομή θα γίνει στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης το πρωί της Κυριακής στις 9:33. Συνολικά 24 πληρώματα θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα βουνά της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι ειδικές διαδρομές του αγώνα είναι 63,35 χλμ επί του συνόλου των 242,83 χιλιομέτρων.

Το νούμερο 1 φυσικά και δεν θα μπορούσε να πάει κάπου αλλού πέραν από τον Πρωταθλητή Ελλάδος για το 2017 Σωκράτη Τσολακίδη, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά θα αγωνιστεί με το γνωστό Skoda Fabia R5 και θα έχει δεμένο στο δεξιό bucket τον Χάρη Δήμο.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

4ο Thessaloniki Fashion Project- Πασαρέλα στη ΔΕΘ

Το 4ο Thessaloniki Fashion Project πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στα πλαίσια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου.

Tο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί fashion show, όπου Έλληνες σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους F/W 18-19 στο Catwalk, σε ένα show με όλες τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν live την επιμέλεια του μακιγιάζ και τα χτενίσματα των μοντέλων από τους make up artists και κομμωτές αντίστοιχα.

Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι παράλληλα με την έκθεση των δημιουργιών των fashion designers, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από σχολές αλλά και καταξιωμένους επαγγελματίες σε σχέση το make up και το hair styling, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

4ο Thessaloniki Fashion Project, η δημιουργία στην πρώτη γραμμή!
8-16 Σεπτεμβρίου 2018
83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, Περίπτερο 16

Φθινοπωρινές βραδιές θεάτρου στο Φίλυρο

Τέσσερις ξεχωριστές βραδιές ποιοτικού θεάτρου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό διοργανώνει και φέτος το Φθινόπωρο ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον στο Φίλυρο.
Το φετινό πρόγραμμα των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο μαγευτικό υπαίθριο αμφιθέατρο "Αμαδρυάς" στο ομώνυμο δάσος του Φιλύρου διαθέτει διευρυμένο ρεπερτόριο και περιλαμβάνει από την αρχαία τραγωδία (Αντιγόνη του Σοφοκλή), την διεθνή θεατρική σκηνή («Σφηνάκια Μολότοφ» του Neil Simon), αλλά και το σύγχρονο ελληνικό θέατρο («Δάσκαλε, πού δίδασκες;» και «Όλα του γάμου δύσκολα»).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• Σάββατο 15/9 και ώρα 20:30 «Αντιγόνη». Η τραγωδία του Σοφοκλή από το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης “ΔΙΕΚ” Θέρμης σε σκηνοθεσία Δώρας Μωϊσιάδου & Σοφίας Φυτιανού.
• Κυριακή 16/9 και ώρα 20:30 «Δάσκαλε, πού δίδασκες;». Από τις Θεατρικές Ομάδες της Α? και Β? Λυκείου Φιλύρου σε κείμενο – σκηνοθεσία Χαρούλας Αποστολίδου.
• Δευτέρα 17/9 και ώρα 20:30 «Όλα του γάμου δύσκολα!». Τρία ελληνικά μονόπρακτα από την Θεατρική Ομάδα “Θεατροκίνηση” του Συλλόγου “Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου” σε σκηνοθεσία Αγγελικής Φουντούκη.

Info:

Υπαίθριο αμφιθέατρο "Αμαδρυάς" στο ομώνυμο δάσος του Φιλύρου

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 20.30

"Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι" στο Μπενσουσάν Χαν

Με τη νέα θεατρική χρονιά, οι παραστάσεις «Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι» και «Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι» θα ανεβαίνουν για 3η συνεχή χρονιά από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Μπενσουσάν Χαν. Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η παράσταση "Το αγόρι μέσα στο σπίτι".

«Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι» (Σκοτεινός Ερωτικός Μονόλογος)

»Δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Δεν είναι ευγενικό, το ξέρω, άλλωστε εκείνη σας καλεί κάθε φορά, αλλά δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Η παρουσία σας σ’ αυτό το σπίτι επιβεβαιώνει απλώς την απόλυτη μοναξιά της. Επιβεβαιώνει την απόλυτη απουσία μου. Κάνει πιο πραγματικό αυτό που συνέβη κι έτσι κάθε φορά που έρχεστε εδώ, εγώ το ζω κάθε φορά, πάλι και πάλι. Πόση καταδίκη μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Πόση κόλαση μπορούμε να στηρίξουμε στη ραχοκοκαλιά μας; Σας το λέω εγώ: άπειρη. Στη πραγματικότητα δεν έχουμε όρια, γιατί δεν έχουμε, δυστυχώς, καμία επιλογή. Δεν υπάρχει μέτρο, ούτε τέλος για τη φρίκη.

Δεν υπάρχει τέλος για τον πόνο.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00: Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00: Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι

Info:

Μπενσουσάν Χαν Εδέσσης 6 (‘Ανω Λαδάδικα)
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Αριθμός θεατών αυστηρά 30
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936536383
Διάρκεια παραστάσεων: 60 λεπτά

H παράσταση είναι διαδραστική και οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι και περιηγούμενοι στα δωμάτια του Μπενσουσάν Χαν.

Ορέστης

O «Ορέστης» του Ευριπίδη, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ξάφνιασε με την τόλμη της και κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησε, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά.

Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη θεωρείται ότι είναι το τελευταίο έργο του ποιητή το οποίο παρουσιάστηκε στην Αθήνα πριν την αναχώρηση του ποιητή από την Αθήνα και την εγκατάστασή του στη Μακεδονία.

Ο ερειπωμένος οίκος των Ατρειδών, οι δεσμοί της αδελφικής αγάπης και της πιστής φιλίας. Τρεις πρωταγωνιστές με τα πάθη, τις αδυναμίες και τις ενοχές τους προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους μέσα σ’ έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής. Ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.

Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Ιnfo:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία ΧΑΝΘ

Σάββατο 15, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Ώρα 21.00.

Τιμή προπώλησης: 12 €

Πλατεία: 15 €
Εξώστης: 10 €
Φοιτητικό/ Aνέργων/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10 €
Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8 €
ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €
(Δωρεάν 20 θέσεις ανέργων ανά παράσταση για τις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο)

Open air cinema με μουσικές εκπλήξεις στη Μονή Λαζαριστών

Για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στήνει ένα ιδιαίτερο θερινό σινεμά στον υπέροχα επιβλητικό χώρο του και διοργανώνει το Masterpiece at first: ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, αλλά και με μουσικές εκπλήξεις!

Ένα τριήμερο με ταινίες – πρώτες εμφανίσεις σκηνοθετών που αργότερα έκαναν μεγάλη καριέρα. Πρεμιέρες που έκαναν αίσθηση στην εποχή τους και που ακόμη και σήμερα διατηρούν το σφρίγος και την έντασή τους. Σε συνεργασία με το CineDogs.gr, αλλά και με το Thessaloniki International Short Film Festival, θα προβληθούν μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, θα υπάρξουν μεταμεσονύκτιες προβολές, ενώ και φέτος δεν θα λείψουν και οι μουσικές εκπλήξεις, μετατρέποντας τη Μονή Λαζαριστών σ’ ένα υπέροχο open air cinema.

Πρόγραμμα Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου:

21.00 Προβολή μικρού μήκους ταινίας (σε συνεργασία με το TiSFF)

– Cruiser του Αριστοτέλη Μαραγκού
Σε ένα βενζινάδικο ό Βλάσης ξεκινά την νυχτερινή του βάρδια. Ο Στέφανος, ένας μεσήλικας νταλικέρης. Δύο ήρωες εκμυστηρεύονται τα όνειρά τους σε μια προσπάθεια να καταλάβουν ο ένας τον άλλον και τι σημαίνει να είσαι έτοιμος για το ταξίδι.

21.30 Προβολή μεγάλου μήκους ταινίας (σε συνεργασία με το CineDogs.gr)
– Κλέφτες κατά λάθος (Bottle Rocket, 1996), του Γουές Άντερσον
Τότε που ξεκίνησαν όλα, η αρχική σπίθα, το πρώτο σκίρτημα. Το πρώτο δείγμα γραφής του κόσμου του Γουές Άντερσον. Της απόλυτης συμμετρίας, των παστέλ χρωμάτων, της αναπόλησης ενός παραδείσου που δεν ξέρουμε αν υπήρξε, του αμήχανου σφιξίματος απέναντι στις λέξεις που δεν τολμούν να ειπωθούν, της επώδυνης, αλλά συγχρόνως νοσταλγικής, απότομης ενηλικίωσης.

23.45 Προβολή μεγάλου μήκους ταινίας (σε συνεργασία με το CineDogs.gr)

Η νύχτα των ζωντανών νεκρών (The Night of the Living Dead, 1968), του Τζορτζ Ρομέρο
Η ταινία που αποτελεί ακόμη και σήμερα σημείο αναφοράς στο σινεμά του τρόμου, η ταινία που ανανέωσε, εμπλούτισε και απογείωσε τους κώδικες και τα σημεία αναφοράς του είδους. Μια ατελείωτη παρέλαση από αλληγορίες και συμβολισμούς για την ανθρώπινη φύση, για το μέλλον του ανθρώπινου πολιτισμού, για όλες τις συνιστώσες που αποτελούν την κοινωνία.

Τιμή εισιτηρίου: 5€ (γενική είσοδος για κάθε ημέρα), 10€ (ενιαίο εισιτήριο και για τις 3 ημέρες)

Προπώληση: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη), Seven & ηλεκτρονικά στο viva.gr

Ιnfo:

Masterpiece at first
ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00

Φεστιβάλ "100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ"

Στον γνώριμο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του τριημέρου προγραμματίζονται εκθέσεις, εκδηλώσεις, δραστηριότητες και συζητήσεις στις τρεις σκηνές (κεντρική, λαϊκή, νεανική), αλλά και στα στέκια που θα λειτουργήσουν.

Το Σάββατο 15/9, στις 20.30 στη Νεανική Σκηνή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η ίδρυση και δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στα παράνομα τραγούδια της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα- Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Δημήτρη Κανέλλο και τον Γιώργο Μεράντζα.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλία - αφιέρωμα στο παλιό λαϊκό τραγούδι με τον Βασίλη Κασούρα. Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλία με τους Πρόδρομο Μυστακίδη, Νίκο Τάρα, Ιορδάνη Χατζηστύλλη. Μουσικό πρόγραμμα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.

Οι τελευταίες συναυλίες της 83ης ΔΕΘ

«Κάθε μέρα και μια συναυλία». Με το μότο αυτό η 83η ΔΕΘ προσκαλεί τον κόσμο να απολαύσει αγαπημένους καλλιτέχνες στην καθιερωμένη πλέον σκηνή των music events της διοργάνωσης.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή της ΔΕΘ θα ανέβουν η Ελένη Φουρέιρα και ο Βαγγέλης Κακουριώτης, ενώ την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το σόου "The Blues Brothers Approved Show".

Κατευθείαν από μια περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη το Blues Brothers Approved Show, το οποίο έχει εγκριθεί από τους Dan Aykroyd και Judith Belushi, παρουσιάζεται στην 83η ΔΕΘ, ως μέρος της μουσικής κουλτούρας των ΗΠΑ, που είναι η Τιμώμενη Χώρα της φετινής διοργάνωσης. Η παράσταση είναι η πρωτότυπη από το London Westend, όπου «ανεβαίνει» με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια, ενώ η παραγωγή της έγινε το 1980 από τον σκηνοθέτη John Landis με τον σούπερ σταρ Dan Akroyd και τον αξέχαστο John Belushi.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου της 83ης ΔΕΘ, στις 21.30.

Τιμές Εισιτήριων 83ης ΔΕΘ

Γενική είσοδος: 7,00€

Mέχρι τις 18.00: 5,00 € (μειωμένο εισιτήριο που αφορά επισκέπτες που εκδίδουν το εισιτήριο τους έως τις 18.00, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

Οικογενειακό εισιτήριο (4 ατόμων): 20,00€

Εισιτήριο Πολυτέκνων-Τριτέκνων-ΑΜΕΑ: 5,00€

Η έκδοση του εισιτηρίου πραγματοποιείται με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας ή κάρτας μέλους

Παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Ωστόσο, η είσοδός τους επιτρέπεται μόνο με την συνοδεία ενήλικα.

Φεστιβάλ Μπύρας στα Λαδάδικα

Με αφορμή το Βαυαρέζικο φεστιβάλ μπύρας ίσως και το μεγαλύτερο που διοργανώνεται κάθε τέλη Σεπτεμβρίου στο Μόναχο, για τρίτη φορά το Beer O’ Clock δημιουργεί το δικό του τριήμερο Oktoberfest δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει παραδοσιακές γεύσεις από Βαυαρέζικες μπύρες, γερμανικά πιάτα, λουκάνικα, bretzels και άλλες πολλές συνταγές στο πνεύμα ενός beer festival.

Ιnfo:

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 19.00
Beer O’ Clock, Αιγύπτου 6, Λαδάδικα

Πέγκυ Ζήνα Live | Vergina Theatro

Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται για να ντύσει μουσικά τα βράδια μας στο Θέατρο Βεργίνα. Ερμηνεύει αγαπημένες ποπ και λαϊκές επιτυχίες και ξεσηκώνει το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Info:

Vergina Theatro, Regency Casino Thessaloniki Παρασκευή & Σάββατο 14-15 & 21-22 Σεπτεμβρίου @21:45

Τιμή: από 20€ με 1 ποτό της επιλογής σας

H είσοδος στο καζίνο είναι προαιρετική & δεν απαιτείται εισιτήριο.

Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Voltarw

Το μεγάλο "πράσινο" πάρτι της χρονιάς "Voltάρω 2018" θα στηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, από τις 11:00 έως τις 20:00, στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην προβολή και την ανάδειξη τρόπων και πρακτικών αναγνώρισης και εξερεύνησης των μέσων ηλεκτροκίνησης, τεχνολογίας και βιωσιμότητας.

Στο εικονικό εργαστήριο του «Voltάρω 2018», θα παρουσιαστεί το εύρος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν, οι τρόπους για να το κάνουμε σωστά, οι νέες δομές συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών που οργανώνονται από την Αυτοδιοίκηση, καθώς και μερικά από τα εκατοντάδες χρήσιμα προϊόντα που προέρχονται από την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που κάνουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες φιλικότερες προς το περιβάλλον.
Θα «Voltάρουμε» ανάμεσα σε ηλεκτρικά υποβοηθούμενα e-bikes απόλυτα ελεγχόμενα από ένα smartphone, ηλεκτρικά ποδήλατα σε τρεις τροχούς, ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους σταθμούς φόρτισής τους, θα μπούμε σε πιλοτήριο φορητού προσομειωτή οδήγησης και θα μάθουμε το βαθμό που ρυπαίνει ο τρόπος που οδηγούμε, θα ενημερωθούμε για τις μοντέρνες χρήσεις μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) , θα γνωρίσουμε από κοντά ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα και θα λάβουμε μέρος σε κληρώσεις με πλούσια δώρα.

Reworks Αγορά

Το Reworks Agora είναι ένα μονοήμερο διαθεματικό και πολυδύναμο forum το οποίο παρουσίαζει κεντρικούς ομιλητές, συζητήσεις, μουσικά performances και προβολές από κορυφαίους ειδικούς και πρωτοπόρους της δημιουργικής οικονομίας, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της σύγχρονης σκέψης.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 καλεσμένοι ομιλητές απο την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες και προτζεκτ πάνω στην μουσική, τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την ψηφιακή κουλτούρα και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα που διαμορφώνουν το μέλλον του πολιτιστικού οικοσυστήματος.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει στο μουσικό του σκέλος την συναυλία των Grandbrothers όπου για πρώτη φορά παγκοσμίως θα παρουσιάσουν την μουσική τους με Ορχήστρα και συγκεκριμένα την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, το Reworks Agora θα παρουσιάσει τις υπόλοιπες δράσεις και τους καλεσμένους του μέσα στις επόμενες ημέρες μέσω του site του Reworks και της επίσημης σελίδας του Reworks Agora στο facebook.

Αγορά στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ο χώρος συνάθροισης, το μέρος όπου οι ελεύθεροι πολίτες συζητούσαν και έβρισκαν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα και αυτός ακριβώς ειναι ο στοχος του Reworks Agora σήμερα. Να αποτελεί το μέρος όπου με εμπροστοβαρή σκέψη θα προσεγγίζει το μελλοντικό όραμα για τη δημιουργικότητα και στο οποίο το κοινό θα ανακαλύπτει αναδυόμενα θέματα, πρωτοβουλίες και καλλιτέχνες που θα εμπνέουν και θα προκαλούν το διάλογο και τις εξελίξεις για την μελλοντική ανάπτυξη του πολιτισμού του αύριο, έχοντας μια σύγχρονη ματιά και ορίζοντα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Info:

Reworks Agora
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Street fiesta και brunch on the road στα Άνω Λαδάδικα

Το αγαπημένο event επιστρέφει!

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, η Βεροίας στα Άνω Λαδάδικα, μετατρέπεται ξανά σε ένα μοναδικό street festival από νωρίς μέχρι αργά το βράδυ!

Γορίλας Mahalo Civilized Food & Pig Nose ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν μία street fiesta με brunch on the road, με ατελείωτη μουσική και DJ sets, street food, πωλήσεις βινυλίων και φυσικά cocktail!

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, εθνικη τραπεζα, mediterranean cosmos, υπουργείο παιδείας, τραπεζες, δραση, ελλαδα, σκαι, κρασι, θεατρο, bazaar, συμμετοχή, ΔΕΘ, info, κυριακη, cosmos, friends, festival, market, play, νέα, ημερολόγιο, rally, χλμ, skoda, fashion, project, live, χτενίσματα, hair, κυπρος, αθηνα, κθβε, αμεα, air, cinema, film, σημαίνει, σπιθα, night, viva, ΚΚΕ, κνε, αγαθωνας, music, blues, ηπα, london, john, σταρ, clock, oktoberfest, αιγυπτος, ποπ, reworks, agora, forum, site, facebook, fiesta, road, food, pig, cocktail, κινηση στους δρομους, βιβλια, μετρο, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, ηλεκτρα γαλανου, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, παρελαση θεσσαλονικη, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, ξανα, κοινωνια, χειροτεχνιες, αυτοδιοικηση, ελενη, τι σημαινει, παρελαση, σχολικα ειδη, σβουρες, ηλεκτρικα ποδηλατα, θερινο σινεμα, χτενίσματα, ημερολόγιο, αμεα, ανακυκλωση, αυτοκινητα, βεργινα, δωρα, εθνικη, ζηνα, ηλεκτρα, ηπα, θεμα, θρακη, καριερα, κθβε, κνε, λυρα, μουσικη, ονειρα, πλαισιο, ποδηλατα, προγραμμα, σινεμα, σκαι, σταρ, σχολες, ταινιες, τραγουδια, υπουργείο παιδείας, ωρα, cinema, music, αγαπη, αστρα, αγημα, ακορντεον, αμερικη, αρχαια, ατζεντα, αφηγηση, αφορμη, βιβλιο, βοηθηματα, βουνα, βραδια, βραδυ, γερμανικα, γινει, γινεται, γλεντι, γλωσσα, δασος, δευτερο, δευτερα, δυνατοτητα, δημος, δυστυχως, διοικηση, δινη, δωσει, δειγμα, διημερο, δωματια, δωρο, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εκκινηση, εποχη, επτα, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, ετων, ευρωπη, τεχνη, τεχνολογια, ζωη, ιδιο, ιδρυση, υπηρεσιες, υποθεση, ηρωες, θεα, θανατικη ποινη, θεατρο σκιων, ιωαννα, κατασκευες, κειμενο, κρασι, λαδαδικα, λαθος, λογοτεχνια, λοχαγος, λογο, μακεδονια, μακιγιαζ, ματια, μινι, μοναξια, μοναχο, μονη λαζαριστων, μοτο, μπυρες, νικο, νυχτα, ομαδα, οικος, ποιηση, οικογενεια, ονομα, ορια, οραμα, ορεστης, παιδι, παιδια, παζλ, πεγκυ ζηνα, πενθος, περιβαλλον, πισινα, πιατα, ποπ, πρωταγωνιστες, πρωι, πωλησεις, ριτα αντωνοπουλου, ρομποτ, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σοου, σπιτι, συγχρονο, σουπερ, σχηματα, τμημα, το αγορι, τολμη, τρια, τριτη, τριημερο, τσαντες, φθηνα, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φθινοπωρο, φυσικο, φουρειρα, φορα, χλμ, χριστος, ψησιμο, ψηφιακη, air, agora, αγορι, αρχαια ελλαδα, bazaar, bikes, blues, clock, cosmos, δημητρης, ειδη, ελληνικα, εμφανισεις, road, fashion, food, festival, φιλοι, fiesta, film, forum, γευσεις, γιορτη, john, hair, χωρα, ειδησης, ιδιαιτερο, ηλεκτρονικα, project, υπουργειο, κλεφτες, κωδικες, κυριακη, λεξεις, friends, london, mediterranean cosmos, μπροστα, market, night, oktoberfest, reworks, ομαδες, ορχηστρα, ο χριστος, παιχνιδι, pig, play, ποτο, rally, skoda, σημαίνει, site, σκηνη, ταξιδι, τραπεζα, θεματα, θεοι, θεσεις, υπεροχο, viva, ξεκινησε, ψυχες
Τυχαία Θέματα