Ορφανός: Δίκαια πήρε το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ, έπαιξε ρόλο η κούραση

Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή, Γιάννης Ορφανός, μίλησε για το Final Four της Ρόδου, τονίζοντας ότι δίκαια κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο, καθώς και το τι επηρέασε την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Metropolis 95,5:

Για την

παρουσία του Ηρακλή στο Final Four και την ήττα στον τελικό από τον ΠΑΟΚ: «Εμείς είχαμε ως στόχο να βρεθούμε αρχικά στο Final Four, οπότε κάναμε ένα βήμα παραπάνω που βρεθήκαμε στον τελικό. Έγινε μια υπερπροσπάθεια με τον Παναθηναϊκό, παίξαμε πέντε σετ, αν και οι πόντοι αντιστοιχούν σε έξι σετ. Τα παιδιά χρειάστηκαν 3-4 ώρες για να ηρεμήσουν και την επόμενη μέρα παίζαμε στις πέντε και μας βγήκε η κούραση. Είχαμε και την ατυχία να χάσουμε τον Αρμενάκη στο πρώτο σετ και το έργο μας έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Ο Αρμενάκης είναι καθοριστικός για εμάς, μας έδωσε 40 πόντους στον ημιτελικό».

Για το αν θα μπορούσε να αλλάξει η ώρα του τελικού: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει, είναι και θέμα τηλεοπτικό όμως πρέπει να συζητιούνται αυτά τα πράγματα. Για εμάς θα ήταν καλό να έχουμε 2-3 ώρες ακόμη ξεκούραση. Πρέπει να είμαστε όμως ρεαλιστές γιατί μιλάμε για διαφορετικά μπάτζετ. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας, περισσότερες επιλογές, περισσότερους ξένους και έμπειρους παίκτες. Εμείς είμαστε μια αμιγώς ελληνική ομάδα, έχουμε έμπειρους παίκτες όμως έχουμε και ταλαντούχους Έλληνες».

Για το πως τα καταφέρνει ο Ηρακλής κόντρα σε μεγαλύτερα μπάτζετ: «Ξέρουμε τους παίκτες εδώ και καιρό, κάποιοι προέρχονται από τις ακαδημίες και δουλεύουμε εδώ και 3 χρόνια μαζί. Έτσι μπορείς να φτιάξεις ομάδα που μπορεί να φτάσει σε τελικό Κυπέλλου. Αν θέλουμε να φτάσουμε ψηλά και να πρωταγωνιστήσουμε θα πρέπει να αυξήσουμε το μπάτζετ μας, ο Ολυμπιακός για παράδειγμα έχει 5πλάσιο μπάτζετ από εμάς».

Για το αν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δικαίως το Κύπελλο: «Ναι ήταν δίκαιη η νίκη του ΠΑΟΚ, κέρδισε τον Ολυμπιακό που ήταν το φαβορί και κέρδισε και εμάς με καθαρό σκορ. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση στη νίκη του ΠΑΟΚ, έκανε υπέρβαση στον ημιτελικό. Ο Ολυμπιακός έδειχνε από την αρχή πως ήταν το απόλυτο φαβορί ενώ ο ΠΑΟΚ είχε σκαμπανεβάσματα. Όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι τότε οι πιθανότητες είναι 50-50. Είναι ερωτηματικό για τον ΠΑΟΚ πως θα συμπεριφερθεί σε μια σειρά αγώνων εκεί που θα πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό 3 φορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα