Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - "Ξεκλειδώνει" δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση του Eurogoup με συμφωνία η οποία ξεκλειδώνει την επόμενη δόση για την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι το ποσό της δόσης που ήταν προς συζήτηση ανερχόταν στα 8,5 - 9 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η ελληνική πλευρά πίεζε για υψηλότερο ποσό.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η σημερινή συνεδρίαση

θα κατέληγε σε συμφωνία.

Η "αισιοδοξία" αφορούσε την απόφαση για εκταμίευση ενός πακέτου δόσεων το οποίο προτείνεται σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr να κινείται περί τα 8,5-9 δισ. ευρώ, αλλά και στην πρόθεση που εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem να υπάρξει σήμερα κάποια επιπλέον "σαφήνεια" για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της ευρωζώνης, η πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στους επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών ήταν να ανέλθει στα 8,5 δισ., ωστόσο, αναμένεται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup).

Keywords
Τυχαία Θέματα